Primære faneblade

Hvordan kan jeg opvarme min bolig?

Annonce

Kommercielt

I dag findes der ikke kun én måde at opvarme boliger på. Med de mange nye teknologier og opfindelser, som vi har fået i løbet af de sidste 100 år, så er der kommet langt flere måder at opvarme boligen på. Står du midt i et byggeprojekt, eller vil du gerne optimere din opvarmning derhjemme, så kommer vi her med gode råd til dig. Vi klæder dig på til at vurdere, hvilken varmeløsning der passer bedst ind hos dig, så du både sparer tid og spekulationer i forbindelse med dette.

Den klassiske

Vi kan vist ikke komme udenom, at en radiator i dag er ved at være allemandseje, og i særdeleshed hos dem, der er bosat i en lejlighed. Kort sagt er en radiator en del af et varmeanlæg, der har til formål at afgive en masse varme til det rum, som den er installeret i. Måden hvorpå en radiator opvarmes er igennem varmt vand, og i nogle tilfælde damp, som spredes i radiatoren. Du kan via en termostat styre radiatorens vandgennemstrømning og derved temperaturen.

Denne opvarmningsmetode er særdeles populær og nem at opsætte og betjene. Derfor er det også et godt valg til enhver bolig, men du skal dog sørge for at købe dig en model, der er markeret som en lavenergi-model. På den måde får du mest muligt ud af dine penge, og du slipper for dyre varmeregninger.

Brændeovn

Kigger vi langt tilbage i tiden, så var åben ild den første måde, hvorpå vi fik varme i vores boliger. Denne metode har holdt ved lige siden, men i dag ser vi den åbne ild i alverdens nyfortolkninger. Det mest kendte er en brændeovn, som er en aflukket ovn, oftest med en glaslåge, der afgiver varme til boligen.

I dag kan du både få en brændeovn, der skal bruge brænde, men også nogle af de mere tekniske. Disse anvender træpiller og en sådan model giver dig ofte muligheden for at betjene den, selvom du ikke er i din bolig. Brændeovnen er tilmed en god mulighed for at få skabt en god atmosfære i f.eks. en stue.

Elradiator

Er du på udkig efter en varmeløsning til dit sommerhus eller til bestemte rum i boligen, men som ikke skal varmen op hver eneste dag? Så kan en elradiator være en mulighed for dig. Denne type er mobil, og derfor kan du flytte den fra rum til rum, hvilket gør den yderst anvendelig i f.eks. et sommerhus. Til gengæld skal du ikke forvente, at denne type af radiator kan varme en hel bolig op, og det vil som oftest tage tid for den at blive ordentlig varm. Løsningen er dog god til mindre boliger.

 

annonce