Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

306

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Iværksætteri trives i den jyske landsby

Nord for Århus ligger der en lille landsby, hvor forholdene for iværksætteri åbenbart er ideelle, da den huser op til flere, iværksætter virksomheder.  

Unioo og Ecotop er blot 2 af de virksomheder der er i landsbyen. Unioo laver skabeloner og punkter til dagsorden f.eks. foreninger, imens Ecotop fremstiller automatpresenning og rulletag til alle vogntyper. Altså 2 meget forskellige virksomheder der dig dog begge har det tilfælles, at de ønsker at gøre en forskel. 

Herunder kommer en kort præsentation af de 2 forskellige virksomheder, der begge har til huse i en lille landsby nord for Århus. 

Unioo 

Unioo er en virksomhed, hvis mission er at skabe en nemmere og mere effektiv struktur til foreninger og frivillige. Ved at komme med en skabelon og en dagsorden fra Unioo vil en generalforsamling blive mere effektiv for både dem, der afholder, og for dem, der deltager. 

En god og gennemarbejdet dagsorden sendt ud i god til vil være med til at sikre, at deltagerne har tid til at forberede sig og er med til at forventningsafstemme mødet på forhånd.  

I et samfund hvor mange foreninger er opbygget på frivillighed, og hvor folk har mindre og mindre tid, og derfor kræver effektivitet er en stram og effektiv struktur et must.  

Ecotop 

Ecotop er, som navnet indikerer, en miljøvenlig familiedrevet virksomhed, der udvikler automatpresenninger og rulletag på en CO2 venlig måde. Ud over at deres presenninger er ecovenlige, er den også økonomiske i brug, og en presenning vil have tjent sig selv ind i løbet af et par år. Presenningerne og rulletagene har rør af aluminium, der er rettere og derved også benzin- og dieselbesparende. Rulletagene lægger sig over produkterne, også hvis de senere falder sammen og sikre derved, at der passes godt på varerne, og der spares penge og passes på miljøet på en og samme gang. Ecotop har tidligere fået penge fra EU til at udvikle CO2 venlige produkter og har udviklet flere produkter, de har fået patent på. 

Iværksætteri er guld værd for små landsbyer 

Iværksætteri og virksomheder er guld værd for små landsbyer, da de sikre arbejdspladser i byen og holder skoler og butikker åbne. Alt for ofte ses små øde landsbyer, uden et aktivt byliv og butikker. Derfor er det vigtigt at skabe et miljø i landområderne, der tiltrækker virksomheder og kvalificeret medarbejdere. En imødekommende kommune, der stiller ressourcer til rådighed ved for eksempel tilflytning, det kan være råd og vejledning. En introduktion til det lokale jobcenter og erhvervsråd. Hjælp til at udfylde nødvendige papirer. Hjælp til at finde en bolig. Alt, hvad der kan gøre et skift nemmere og så gnidningsløs som mulig. En aktiv indsats for at møde områdes andre iværksættere og netværke kan også være guld værd for en ny virksomhed. 

En virksomhed skaber altså både arbejdspladser, butikker og dermed også skatteindtægter, der kan bruges i lokalområdet til glæde for alle. Et veludviklet landsbysamfund med mange virksomheder, mindsker også presset på storbyerne, både trafikmæssigt, men også boligmæssigt og er med til at holde boligpriserne nede. 

 

Kommercielt

Del eller citer med linket her

MediaCreeper