Gå til hovedindhold

Hold liv i parforholdet, når der går hverdag i det

Det kan være svært at holde gnisten og gejsten ved lige, når man har været sammen i noget tid, og nyforelskelsen har lagt sig. Hverdagens gøremål, arbejde og praktiske ting kan nemt tage over, og det er nemt at glemme hinanden, når forholdet ikke er så nyt og spændende længere.

Brug tid på hinanden, og læg mobiltelefonerne væk

Når man har været i et parforhold i et stykke tid, kan der nemt gå hverdag i den. Det kan være svært at holde tingene spændende og nyskabende, når der er gået en vis tid. For forholdet bliver en del af hverdagen, og det er ikke det samme at være i et forhold 1 eller flere år senere, som det er i starten. Man bør dog ikke glemme hinanden, og at dedikere forholdet og hinanden tid. Det kan man gøre på mange forskellige måder.

En af de vigtigste ting er uden tvivl at man laver ting sammen, og bruger tid på hinanden. Man kan vælge at planlægge en ferie sammen til et eksotisk og nyt sted. Men det behøves ikke at være en hel rejse. Det kan også være en romantisk weekendtur, en grænseoverskridende oplevelse som at springe i faldskærm sammen, eller en lækker middag på en god restaurant. Fælles for dem alle er, at det er oplevelser, man får sammen. Det er ikke altid nok at sidde derhjemme på sofaen og se Netflix.

Et godt råd kan også være at have elektronikfri tid, hvor ingen mobiltelefoner, tablets eller andet må bruges. Vi er langt mere afhængige af vores elektronik end vi tror, og det er noget der virkelig kan være med til at ødelægge parforholdet.

Den fysiske del af parforholdet skal holdes ved lige

Udover at man naturligvis bør se indad, og acceptere ens partners gode som dårlige sider, samt bruge tid på hinanden, så er det også vigtigt at holde gnisten ved lige. Det er utroligt vigtigt at have fysisk kontakt. Selv om der er gået hverdag i den, kan man godt engang imellem gøre lidt ekstra ud af sig selv, eller fare ud til døren for at modtage partneren med kys og kram i stedet for at fylde i opvaskemaskinen.

Der er ingen der siger, at man skal have sex flere gange om dagen, for at have et sundt og velfungerende forhold. Men det fysiske aspekt er meget vigtigt, og det er ligeledes med til at begge parter føler sig elskede, værdsætte og begærede.

Hvis man føler at tingene er gået helt i stå i soveværelset, eller at det ikke er så interessant mere, så kan man eksperimentere med forskelligt legetøj sammen med ens partner. Der findes utallige muligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Man kan prøve kræfter med udklædninger eller forskellige accessoires, som kan pifte det hele lidt op. Det vigtigste er at finde noget, man føler sig tryg ved, og som giver nydelse. Der findes mange steder på internettet, hvor man kan købe sexlegetøj. Man kan f.eks. kigge på Dildo-priser.dk, og finde lige det, man står og mangler.