Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Sådan finder du nemmest en ny lejebolig

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Sådan finder du nemmest en ny lejebolig

 

Et nyt skoleår er begyndt. Det kan være, du skal starte på universitetet og skal flytte til storbyen? Det kan være, du starter på et erhvervsakademi eller anden uddannelse? Det kan også være, du starter på et nyt job i en ny by? Det kan også være være, at du trænger til forandring; forandring i form af en helt ny by. Det kan til gengæld være et ret stor udfordring at finde en ny bolig. På boligmarkedet er vi nemlig mange der slås om de få boliger. Boligerne er nemlig få, så snart vi rykker mod hovedstaden eller de andre større byer i Danmark. Samtidig er priserne også høje på grund af den høje efterspørgsel. Bevæger vi os udenfor de større byer, vil vi til gengæld kunne finde et større udbud af boliger og til en lavere pris. I begge sammenhænge er der dog nogle fælles udfordringer i boligsøgen. Men det er det værd. Find boliger og start dit nye liv.

Det at kigge indad

Det fornuftige udgangspunkt i boligsøgen er, at du kigger indad. Her handler det om at få et overblik over en selv. Først og fremmest kræver det et overblik over økonomien. Hvad er der råd til? Det handler selvfølgelig om husleje, men det kan også handle om meget mere. Hvad har du råd til at betale i depositum og forudbetalt husleje? Hvad har du råd til at betale a conto i forbrug hver måned? Hvad har du råd til at betale for en institution til børnene? Der findes et hav af forskellige spørgsmål, som du kan stille dig selv i forhold til din økonomi og din fremtidige bolig - det handler nemlig om at finde den bolig, som du har råd til at sidde i. I samme omgang handler det om at overveje hvad, du kan gå på kompromis med. Det er er eksempelvis, om du vil bo i centrum og betale den pris, eller om du kan gå på kompromis med beliggenhed og flytte længere ud af byen.

Det med kompromis

Der er et væld af forskellige steder, hvor vi kan gå på kompromis. Det er i hvert fald værd at erkende, at vi nok ikke kan få alt, hvad vi drømmer om. Du kan spørge dig selv ind til, hvilke krav du har til en bolig. Skal den være nyrenoveret? Skal den have en altan? Skal der være terrasse? Skal der være vaskemuligheder? Hvor mange værelser skal der være? Må der være naboer? Hvor langt skal der være til indkøb, institutioner og skole? Der er mange ting, du kan spørge dig selv om. Der er ofte mulighed for at gå på kompromis, og derefter skabe din egen drømmebolig ud fra din situation. Drømmer du eksempelvis om en fantastisk lækker terrasse, hvor du kan hygge ud på de lange sommeraftener, men har en lidt kedelig terrasse, så kan du selv gøre noget ved det. Købe nogle flotte møbler, skaffe planter, blomster og lanterner. Det kan også være, at du drømmer om terrassevarmere. Dem kan du sagtens selv skaffe, se bare denne oversigt over bedste terassevarmere.