Gå til hovedindhold

Regeringens førende iværksætter lukkede ned efter få måneder – uden at have indleveret et regnskab

Indsendt af Lars

Erhvervserfaringerne er til at overse for medlemmerne af den nye regering, som normalt maksimalt har få års erfaring fra det offentlige eller fagbevægelsen at kunne fremvise på cv-et.

Blandt undtagelserne er boligministeren Kaare Dybvad, der uden større succes forsøgte sig som iværksætter med speciale i Wikipedia.

Kaare Dybvad er måske ikke et navn, der siger dig alverden på trods af, at han er blandt de nyudnævnte ministre i Regeringen Mette Frederiksen.

Her har den 32-årige socialdemokrat fået ansvaret for Boligministeriet, efter at han i 2015 for første gang blev valgt til Folketinget. Politikeren, hvis fulde navn er Kaare Dybvad Bek, blev nemlig valgt ind ved 2015-valget, efter at han første gang var opstillet til Folketinget i 2010.

Forud for sin politiske karriere, afsluttede Kaare Dybvad en uddannelse som cand. scient. indenfor geografi og geoinformatik, som han blandt andet brugte til at være medstifter af selskabet Imagepedia ApS. Det kom ifølge Folketingets profil af Kaare Dybvad til verden i 2012, og ifølge politikerpræsentationen arbejdede den nyudnævnte boligminister for Imagepedia ApS frem til 2014.

Men det er dog kun en del af historien om driften af et selskab, som ifølge databasen BiQ, der leverer data om danske selskaber til først og fremmest revisorer og advokatfirmaer, reelt først ophørte i 2015.

Ville rådgive i brugen af Wikipedia som strategisk redskab

Det skyldes ifølge BiQ, at det lukkede ned i netop 2015 – efter at være blevet stiftet den 19. december i 2013. Imagepedia ApS drev Kaare Dybvad sammen med Anders Dybdal, hvor de sammen i forbindelse med stiftelsen indskød en kapital på 80.000 kroner.

Hvad der præcist skete med den og selskabets drift i det hele taget, er dog et åbent spørgsmål.

For ifølge BiQ afleverede det aldrig nogle regnskaber til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, inden at det frivilligt blev lukket ned af ejerne i 2015 – og altså reelt samtidig med, at Kaare Dybvad blev valgt til Folketinget.

Det står dog klart at selskabet havde til formål at ”yde rådgivning om brug af Wikipedia som strategisk kommunikation samt anden beslægtet virksomhed hertil”.

På trods af den hurtige nedlukning af Imagepedia ApS, må Kaare Dybvad alligevel anses for at være blandt de ministre, som har haft den mest succesfulde karriere indenfor det private erhvervsliv.

Det skyldes at det er særdeles begrænset, hvor mange af ministrene i Mette Frederiksens regering, som har prøvet at være ansat i en privat virksomhed.

I stedet er deres baggrund normalt at være gået direkte fra universitetet til Folketinget, eventuelt med en kort omvej omkring Socialdemokratiet eller fagbevægelsen.