Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

294

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Sådan finder du en god tandlæge

Annonce

Kommercielt

Der findes et væld af forskellige tandlæger, og det kan indimellem være en jungle at finde rundt i. Hvordan ved man, hvilken tandlæge der er god, og hvilke parametre skal man prioritere at vælge ud fra? Pris og kvalitet er naturligvis altid vigtige og gode parametre at have på listen, når du skal finde en god tandlæge, men spørgsmålet er så, hvordan man ved, om den tandlæge, man har i kikkerten, er den bedste behandler for en? I denne artikel kommer vi med fire tips til, hvordan du finder en god behandler.

Tag et kig på priserne

Der er faste priser på en lang række af de mest almindelige behandlinger som tandrensning og røntgenundersøgelser hos tandlæger rundt om i landet. Derfor er det begrænset, hvor meget variation du finder her. Til gengæld kan der være penge at spare på større behandlinger som rodbehandlinger, tandfyldninger, kroner og lignende, da de enkelte tandlæger selv fastsætter prisen på disse.

Af den grund kan priserne altså variere meget fra tandlæge til tandlæge. Rådhussmilet er eksempelvis en af de billigste tandlæger i Randers sammenlignet med andre, når det kommer til prisen på forskellige behandlinger. Vil du gerne have fingrene i en billig tandlæge, bør du tjekke prisniveauet hos flere forskellige tandlæger, inden du vælger den endelige behandler.

Tjek tandlægernes tilsynsrapporter

Det er en rigtig god idé at tage et kig på forskellige tandlægers tilsynsrapporter, inden du vælger en tandlæge. Kvaliteten af tandlæger er generelt svær at undersøge, og den bedste mulighed, du har for at undersøge det lige nu, er ved at følge Styrelsen for Patientsikkerheds arbejde. De fører nemlig jævnligt tilsyn med tandlæger og undersøger, om tandlægerne overholder alle regler og reglementer for patientsikkerhed.

Forhør dig i din omgangskreds

Som med mange andre valg i livet, er det også altid en god idé at høre din familie og dine venners eller kollegaers erfaringer med forskellige tandlæger. Èn ting er at høre, hvilke tandlæger de har gode eller dårlige erfaringer med, en anden ting er at høre, hvorfor det forholder sig sådan.

Måske mener en af dine venner, at tandlægen var dårlig, fordi den var dyr? Mens en anden måske mener en tandlæge er dårlig, fordi servicen var ringe? Vi vurderer alle ud fra forskellige parametre, og af den grund er det vigtigt, du finder ud af, hvilke parametre din omgangskreds vurderer ud fra. Det kan jo netop godt være, du har tandlægeskræk og gerne vil betale ekstra for en omsorgsfuld tandlæge, som har erfaring med patienter med tandlægeskræk?

Tjek anmeldelser på internettet

Det er også en rigtig god idé at tjekke anmeldelser af forskellige tandlæger på internettet. Du kan nemlig bruge anbefalingerne til at danne dig et indtryk af andre patienters oplevelser på en specifik tandlægeklinik - akkurat som når du forhører dig i din omgangskreds. Brug anmeldelserne online, tilsynsrapporterne samt anbefalingerne fra din omgangskreds, når du skal vælge tandlæge. Vigtigst er det dog, at du finder ud af, hvad der er vigtigst for dig: prisen, servicen, geografisk placering eller noget helt andet?

Anmeldelser af forskellige tandlæger i dit område kan du ofte finde på nettet. Brug anbefalingerne til at danne dig et indtryk af andre patienters oplevelser på klinikken, inden du vælger din tandlæge.

annonce

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil