Gå til hovedindhold

Endelig en politiker der fatter det: "Vores skattesystem er fallit"

Af Lennart
"Det er blevet så kompliceret, at ikke engang SKAT selv kan styre det"

Det har jeg jo sagt gennem mange år.

SKAT's system er blevet så kompliceret at kun de mest drevne skurke kan gennemskue det.

Almindelige borgere og virksomheder er chanceløse.

Og SKAT selv? De fatter tydeligvis ikke meget af hvad der foregår. Det er sikkert derfor de altid har travlt lige "i øjeblikket".

På Facebook deler Rasmus Jarlov videoen med blandt andet følgende kommentarer:

Vores skattesystem er fallit. Det er blevet så kompliceret, at ikke engang SKAT selv kan styre det. Folk kan ikke gennemskue reglerne og virksomhederne bruger enorme mængder tid på at navigere i dem.

Derfor er det en topprioritet for Konservative at få mere simpel skat.

Et af vores forslag er at afskaffe arbejdsmarkedsbidraget og erstatte det med en simpel trækprocent. Der er ingen grund til, at man først skal trækkes 8% i arbejdsmarkedsbidrag og derefter en anden procent af det, som er tilbage. Lad os få en simpel trækprocent, som er til at forstå.

Desværre virker Venstre ikke interesseret i at gøre systemet simplere. Det tolker jeg personligt derhen at Venstre er blevet et systembevarende djøf-parti.

Et simplere system vil kræve færre folk i den offentlige administration, og det, er Venstre åbenbart ikke længere interesserede i, skal ske.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.