Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Advarsel: Kat og mus er racistiske

Ikke kun Pippi Langstrømpe og Tintin underkastes censur. Også tegnefilm af ældre dato med kat-og-mus parret Tom & Jerry skal nu mærkes med advarsler. Filmene stammer fra dengang, negere ofte optrådte som komiske figurer - eller hvide optrådte med blackface, altså sortsværtede.

Amazon Prime, som er en af de førende videokanaler på nettet, vil fremtidig mærke de populære tegnefilm med følgende advarsel: "Tom & Jerry episoderne kan indeholde etniske og racemæssige fordomme, som engang var almindeligt udbredte i det amerikanske samfund. Sådanne fremstillinger var forkerte dengang og er forkerte i dag."

William Hanna (1910-2001) og Joseph Barbera (1911-2006) skabte de populære figurer i 1940, og der er produceret nye episoder helt frem til 2013. Huset, hvor katten jager musen, tilhører en svulmende kvinde med mørkebrun hudfarve og en udpræget afro-amerikansk accent, når hun engang imellem siger noget. Man ser aldrig hendes ansigt, men har vel lov at forestille sig, at hun griner bredt over den politisk korrekte advarsel, hun nu bliver mærket med.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn