Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Advarsel: Kat og mus er racistiske

Ikke kun Pippi Langstrømpe og Tintin underkastes censur. Også tegnefilm af ældre dato med kat-og-mus parret Tom & Jerry skal nu mærkes med advarsler. Filmene stammer fra dengang, negere ofte optrådte som komiske figurer - eller hvide optrådte med blackface, altså sortsværtede.

Amazon Prime, som er en af de førende videokanaler på nettet, vil fremtidig mærke de populære tegnefilm med følgende advarsel: "Tom & Jerry episoderne kan indeholde etniske og racemæssige fordomme, som engang var almindeligt udbredte i det amerikanske samfund. Sådanne fremstillinger var forkerte dengang og er forkerte i dag."

William Hanna (1910-2001) og Joseph Barbera (1911-2006) skabte de populære figurer i 1940, og der er produceret nye episoder helt frem til 2013. Huset, hvor katten jager musen, tilhører en svulmende kvinde med mørkebrun hudfarve og en udpræget afro-amerikansk accent, når hun engang imellem siger noget. Man ser aldrig hendes ansigt, men har vel lov at forestille sig, at hun griner bredt over den politisk korrekte advarsel, hun nu bliver mærket med.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil