Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

310

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Advarsel: Kat og mus er racistiske

Antal

Debatindlæg af Oldfux

Ikke kun Pippi Langstrømpe og Tintin underkastes censur. Også tegnefilm af ældre dato med kat-og-mus parret Tom & Jerry skal nu mærkes med advarsler. Filmene stammer fra dengang, negere ofte optrådte som komiske figurer - eller hvide optrådte med blackface, altså sortsværtede.

Amazon Prime, som er en af de førende videokanaler på nettet, vil fremtidig mærke de populære tegnefilm med følgende advarsel: "Tom & Jerry episoderne kan indeholde etniske og racemæssige fordomme, som engang var almindeligt udbredte i det amerikanske samfund. Sådanne fremstillinger var forkerte dengang og er forkerte i dag."

William Hanna (1910-2001) og Joseph Barbera (1911-2006) skabte de populære figurer i 1940, og der er produceret nye episoder helt frem til 2013. Huset, hvor katten jager musen, tilhører en svulmende kvinde med mørkebrun hudfarve og en udpræget afro-amerikansk accent, når hun engang imellem siger noget. Man ser aldrig hendes ansigt, men har vel lov at forestille sig, at hun griner bredt over den politisk korrekte advarsel, hun nu bliver mærket med.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

03/10/2014 - 09:09

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:59

Emner: 

Del eller citer med linket her

AddToAny
MediaCreeper