Gå til hovedindhold

Smitten faldt 90 procent efter maskepligt

Indsendt af Lennart
Kildemedier
Efter blot 14 dage viste tiltaget sin enorme effekt
Masker - både simple, lette kirurgiske masker og de lidt mere besværlige filtrerende masker - ser ud til at føre til markant fald i smittespredning

I Danmark har myndighederne længe fastholdt at ansigtsmasker ikke dæmper smittespredningen.

Og Folkets Avis har ved adskillige lejligheder dokumenteret:

  1. Hvordan Sundhedsstyrelsen mod bedre vidende har fastholdt at masker til civilbefolkningen ikke dæmper smittespredningen

  2. Hvordan Danmarks Radio har hånet en familiefader som var selvstændigt tænkende nok til at anbefale masker til sine børn

Data fra lande – som har indført maskepåbud, maskepligt, anbefalet masker til borgerne eller lignende – tegner dog et noget andet billede end det myndigheder og medier i Danmark har givet.

Efterhånden som corona-katastrofen ramte flere lande, så begyndte flere vestlige lande også at tage ved lære af de asiatiske lande som straks corona-epidemien spredte sig, gik i gang med at sikre borgerne værnemidler i form af masker og mundbind.

Et af de vestlige lande som indførte maskepåbud var Østrig. Det skete den 6. april efter at landet i slutningen af marts oplevede en kraftig stigning i antal smittede.

Blot 14 dage efter at Østrig gjorde det obligatorisk for borgerne at bruge masker, der faldt antallet af nye smittede fra 90 per million til under 10 per million. Det skriver blandt andre Daily Mail.

Også en række andre mellem- og østeuropæiske lande såsom Tjekket og Slovakiet har haft stor succes med masker.

Inspirationen kommer naturligvis fra Fjernøsten hvor man bruger masker og ser dem som et væsentligt våben i kampen imod sygdomme der smitter gennem åndedræt og andre luftbevægelser gennem næse og mund.

De asiatiske lande har generelt klaret coronakatastrofen væsentligt bedre end de vestlige lande.

Og det er ikke kun i Danmark at myndighederne har været imod masker til civilbefolkningen. Det har myndighederne også været i USA og Storbritannien - nogle af de hårdest ramte steder i verden.

Daily Mail har en udmærket artikel om emnet her.

Der bør laves grundige undersøgelser af hvad det har kostet vestlige lande at myndighederne her på forhånd afviste værnemidler til civilbefolkningen som en del af beredskabet.

For reelt har fraværet af værnemidler til civilbefolkningen i mange tilfælde fået en nedlukning til at ligne den eneste mulighed, det eneste alternativ til den anden vej som man på forhånd afviste med afvisningen af masker til borgerne.

Myndighedernes løgn og deres afvisning af værnemidler har gjort coronakatastrofen værre end den kunne have været.