Facebook har nedsat en komite som skal kunne tilsidesætte afgørelser som Facebook har truffet angående brugerskabt indhold på platformen - uden sammenligning det største sociale medie i verden.
Komitten skal bestå af 40 medlemmer. Og Danmark er "repræsenteret" ved Helle Thorning-Schmidt.
Helle Thorning-Schmidt har endda haft æren af at være blandt de fire første i komiteen som er håndplukkede af Facebook, og dermed har hun titlen af medforkvinde.
Derfor har hun sammen med tre andre været med til at vælge yderligere seksten medlemmer, så komiteen nu består af 20 hoveder. Yderlige 20 skal findes.
Når komiteen er fuldtallig, er det meningen at Facebook vil trække sig helt ud og så skal komiteen være selvstyrende. Hvor finansieringen så skal komme fra er jo et interessant spørgsmål.
Der er næppe mange af de fine navne i komiteen som arbejder gratis for ytringsfrihed, demokrati og oplysning.
Jo, det viser sig skam at pengene til stadighed kommer fra netop Facebook, så helt selvstændigt kan komiteen vel næppe siges at være i sit arbejde.
Venstreorienteret bias
Indtil videre er komiteen domineret af journalister, jurister og andre akademikere. Der er også en del offentligt ansatte.
I den forstand ser komiteen ud til at have en del politisk slagside.
Umiddelbart kunne den nye komite godt virke en anelse venstredrejet.
Helle Thorning-Schmidt er jo som bekendt socialdemokrat.
Et andet prominent medlem af komiteen er Alan Rusbridger. Han er tidligere chefredaktør på det stærkt venstreorienterede britiske medie The Guardian.
Uanset om man mener at komiteen er venstreorienteret, så er den i hvert fald stærkt elitær.
Det er interessant fordi Facebook egentligt ret hurtigt blev folkelig efter at have forladt sin startposition som en slags blå bog for studerende på amerikanske universiteter.
Nu bliver det folkelige mødt med en elitær modvægt i form af en komite som skal overvåge indholdet.
Et smart træk
Ideen til komiteen kommer fra selveste Mark Zuckerberg.
Han har længe været i en ubehagelig klemme mellem brugere som mere eller mindre kræver absolut ytringsfrihed og politikere som vil begrænse indholdet og truer med bøder.
Men nu har Mark Zuckerberg i hvert fald i nogen grad fået lagt den byrde, det er at skulle være mægler mellem de to positioner, over på nogle andre skuldre.
På den måde kan Zuckerberg fralægge sig ansvaret for de mere trælse beslutninger og fokusere på forretningsaspektet i Facebook.
Det må siges at være et smart træk fra hans side.