Spanien åbner for turister - men ikke alle kan komme ind

De forskellige selvstændige regioner i Spanien gør klar til at tage imod turister

Skrevet af Lennart Kiil

Spanien er et land som i særdeles høj grad lever af turisme.

Dette gælder især det sydlige Spanien, for eksempel Andalusien hvor turisme er er hovedgrundlaget for økonomien og arbejdspladser i området.

Andalusien forventer ifølge den catalanske avis La Vanguardia en belægning på 70 procent af normalen i august, men allerede nu gøres forberedelser og der forventes at være åbnet meget op allerede i juli, altså om en måned.

Spanien som helhed forventer for alvor at åbne for turisme netop den 1. juli, på forsigtig vis. Landet, især den centrale del omkring Madrid, har været særdeles hårdt ramt af den nye coronavirus.

Planen er så at turister der ankommer fra "sikre" lande og områder ikke skal gennemgå karantæne ved ankomst til Spanien.

Planen er endvidere et åbne for europæere først. Eller mere præcist turister fra EU's medlemslande.

Men at komme fra et EU-land er ingen garanti, for inden for EU-landene forbeholder Spanien og de selvstyrende regioner i landet at gøre undtagelser for områder som ikke anses som sikre at tage imod turister fra.

Balancen er svær i Spanien som har mange gamle og dermed sårbare, men som også er svært afhængighed af turister fra udlandet.

Så vi må se hvem der får lov at komme ind først og hvem der må vente lidt endnu.