Gå til hovedindhold

Hvad med mediekvindernes egen sexisme? Jeg har spurgt dem

De store medier skal nok klare sig. De er ejet af stater eller af virksomheder der er ejet af rigmænd på størrelse med stater i økonomisk forstand.

Folkets Avis kan derimod ikke klare sig uden din hjælp.

Spørgsmålet er så om samfund kan klare sig uden de små selvstændige medier. Det bliver en fattigere verden for de fleste hvis de små medier forsvinder.

Bak op nu!

Abonner Doner

Det man siger er man selv

En hel masse mediekvinder har skrevet under på et brev omkring sexchikane i mediebranchen.

Men det initiativtagerne til brevet gjorde, det var faktisk at skabe en stærk bias ved kun at tilbyde kvinder muligheden for at bidrage med deres negative erfaringer specifikt med mænd.

Kvinde krænket af Mand krænket af
Kvinde Udelukket Udelukket
Mand Medtaget Udelukket

Kvinder, som oplevede chikane fra kvinder, var der ikke plads til i fortællingen.

Ligesom der slet ikke var plads til mænd som havde oplevet chikane - uanset om den kom fra kvinder eller fra andre mænd.

Der var udelukkende kvinder i brevet fordi man kun skrev ud til kvinder. Og man skrev alene om problemet med "sexisme" og sexchikane som et problem hvor mænd var de udøvende misdædere.

Men er det ikke netop en form for sexisme på den måde at udelukke et helt køn på grund af kønnets køn.

Mon ikke man havde bedre muligheder for at komme problemet til livs hvis man havde en lidt mere inkluderende tilgang som ikke reducerede et komplekst spørgsmål til medieverdenens udgave af drenge imod pigerne?

Jeg har skrevet til initiativtagerne og spurgt dem ad:


Kære initiativtagere til brevet imod "sexisme" i mediebranchen,

Mit navn er Lennart Kiil, og jeg skriver til jer som skribent på MEDIEMØLLEN som kan findes her:

https://www.folkets.dk/brands/mediem%C3%B8llen

Jeg har nogle spørgsmål til jer:

  1. I er imod sexisme og jeres mail er nejtilsexisme.

Men hvorfor skrev I så kun ud til kvinder og bad om deres erfaringer. Er det ikke netop ret sexistisk at udelukke en masse mennesker i jeres branche bare fordi de har et bestemt køn?

  1. Jeres fremgangsmåde var at udelukke mænd og alene opfordre kvinder til at bidrage med deres negative erfaringer med sexchikane fra specifikt mænd.

Risikerer I ikke at reducere spørgsmålet om sexchikane og arbejdsmiljø til et spørgsmål om at mænd er krænkere og kvinder er ofre?

Hvad med de kvinder som har oplevet chikane fra andre kvinder? Eller de mænd som har oplevet sexchikane fra kvinder eller fra andre mænd?

Lennart Kiil


Nu må vi se om der kommer et svar.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.