Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Britiske pensionister spiser mursten som aldrig før

Ældre britiske boligejere er ude i en lånebølge af hidtil uset omfang. Fordi pensioner og opsparing ikke rækker, gældsætter de sig for omkring 4 millioner £ (37,7 millioner kroner) om dagen med sikkerhed i det ene større aktiv, de har tilbage: Deres hjem.

Især briter i 60'erne og 70'erne har benyttet sig af såkaldt equity release, en bekostelig form for lån, som typisk følger en resten af livet, skriver Daily Telegraph.

Renten på pensionsopsparinger og købekraften af pensionerne er faldet drastisk gennem de seneste 20 år, og mange ældre middelklasseborgere har simpelt hen ikke penge til dagen og vejen, selv om de sparet op livet igennem. Andre tager lånene for at hjælpe børn og børnebørn.

Situationen vil blive værre, efterhånden som stadig flere får brug for hjælp og pleje i deres alderdom. Har man en ejendom med friværdi, må man låne sig frem og bruge, hvad der kan vrides ud af murstenene, før offentlig hjælp eventuelt kobles ind.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil