Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Enhedslisten klar til at vælte Mette Frederiksen: “Så trækker vi tæppet. Så simpelt er det.”

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Enhedslisten klar til at vælte Mette Frederiksen: “Så trækker vi tæppet. Så simpelt er det.”

Partiets top melder nu ud om minkskandalen
Skrevet af Lennart Kiil

Så vidt jeg husker så sad Enhedslistens Rosa Lund for ikke så længe tid siden på TV og lovede at der ikke ville gælder særregler for den nuværende regering i forhold til en rigsretsag.

Det sagde hun i forbindelse med en samtale omkring sagen mod Inger Støjberg.

Nu lyder der lidt andre toner fra partiets top.

På facebook skriver Pernille Skipper nemlig

Rigtig mange har spurgt mig, om jeg er klar til at rejse rigsretssag mod Mette Frederiksen i mink-sagen, når nu Inger Støjberg er tiltalt. Svaret er, at Enhedslisten aldrig vil lade det komme så vidt.

Bryder man bevidst loven trods advarsler og bagefter lyver for Folketinget om det, kan man ikke blive siddende som minister - heller ikke statsminister - med Enhedslisten som parlamentarisk grundlag. Så trækker vi tæppet. Så simpelt er det. Og det er der nu en kommission, der undersøger fsva. mink-sagen.

Når det i dag kun er muligt at drage konsekvenser overfor Støjberg via en rigsretssag, og ikke ved at vælte hende, er det fordi højrefløjens partier dækkede over hende og ikke gjorde det rigtige, da de havde chancen. DE burde have nedsat en kommission og DE burde have afsat hende som minister, da resultatet kom. Men i stedet forsøgte de at få det til at handle om barnebrude, mens de så gennem fingre med en minister, der åbenlyst - også i følge ombudsmanden - brød loven. Havde de afsat hende dengang og draget de nødvendige konsekvenser, var det aldrig kommet til en rigsretssag i dag.

Det er ikke helt klar tale.

Men så vidt jeg forstår det, så siger Pernille Skipper at Enhedslisten vil fjerne statsministeren længe inden en rigsretssag overhovedet kommer på tale.

Det er alligevel lidt af en udmelding.

Nu må de øvrige partier jo så holde Enhedslisten oppe på at den nuværende regerings ministre skal væltes en efter en, når det langsomt bliver mere formelt anerkendt at der er sket lovbrud mange steder i forbindelse med mink-skandalen.

Del Enhedslisten klar til at vælte Mette Frederiksen: “Så trækker vi tæppet. Så simpelt er det.”