Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

301

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Evnen til at føle afsky

Debatindlæg

Gratis

Del indlæg

Evnen til at føle afsky hænger sammen med politisk holdning. Det lyder mærkeligt, men i følge en artikel i New Scientist Magazine skulle hjernens reaktion på et enkelt modbydeligt billede kunne forudsige, om et menneske hælder til venstre eller højre rent politisk. Folk, der er meget følsomme over for modbydelige billeder af kropsligt affald, lemlæstelse eller dyrerester er mere tilbøjelige til at befinde sig på den politiske højrefløj.

Et hold forskere under ledelse af Read Montague, neurolog på Virginia Tech i USA, rekrutterede 83 frivillige og udførte hjernescanninger på dem, mens de betragtede en serie på 80 billeder, der kunne være behagelige, ulækre, truende eller neutrale. Deltagerne svarede efterfølgende på spørgsmål, der skulle vise, om de var liberale (i amerikansk forstand, dvs. venstreorienterede), midtersøgende eller konservative.

Holdet fandt, at scanningerne kunne forudsige den politiske orientering. "Udslagene i hjernen er så stærke, at vi med 95 procent nøjagtighed kan forudsige, hvor du lander på den politiske akse ved at vise dig bare ét billede," siger Montague.

Et forsigtigt dansk gæt lyder, at en lige så sikker afsløring kunne ske herhjemme, f.eks. ved at vise forsøgspersonerne et billede af folketingsmedlem Astrid Krag som danseprinsesse.

Læs hele artiklen her: http://www.newscientist.com/ar...

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Del eller citer ved at kopiere linket her

10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

FOLKETS

Del eller citer med linket her

MediaCreeper