Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Evnen til at føle afsky

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Evnen til at føle afsky

Skrevet af Oldfux

Evnen til at føle afsky hænger sammen med politisk holdning. Det lyder mærkeligt, men i følge en artikel i New Scientist Magazine skulle hjernens reaktion på et enkelt modbydeligt billede kunne forudsige, om et menneske hælder til venstre eller højre rent politisk. Folk, der er meget følsomme over for modbydelige billeder af kropsligt affald, lemlæstelse eller dyrerester er mere tilbøjelige til at befinde sig på den politiske højrefløj.

Et hold forskere under ledelse af Read Montague, neurolog på Virginia Tech i USA, rekrutterede 83 frivillige og udførte hjernescanninger på dem, mens de betragtede en serie på 80 billeder, der kunne være behagelige, ulækre, truende eller neutrale. Deltagerne svarede efterfølgende på spørgsmål, der skulle vise, om de var liberale (i amerikansk forstand, dvs. venstreorienterede), midtersøgende eller konservative.

Holdet fandt, at scanningerne kunne forudsige den politiske orientering. "Udslagene i hjernen er så stærke, at vi med 95 procent nøjagtighed kan forudsige, hvor du lander på den politiske akse ved at vise dig bare ét billede," siger Montague.

Et forsigtigt dansk gæt lyder, at en lige så sikker afsløring kunne ske herhjemme, f.eks. ved at vise forsøgspersonerne et billede af folketingsmedlem Astrid Krag som danseprinsesse.

Læs hele artiklen her: http://www.newscientist.com/ar...