Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Evnen til at føle afsky

Evnen til at føle afsky hænger sammen med politisk holdning. Det lyder mærkeligt, men i følge en artikel i New Scientist Magazine skulle hjernens reaktion på et enkelt modbydeligt billede kunne forudsige, om et menneske hælder til venstre eller højre rent politisk. Folk, der er meget følsomme over for modbydelige billeder af kropsligt affald, lemlæstelse eller dyrerester er mere tilbøjelige til at befinde sig på den politiske højrefløj.

Et hold forskere under ledelse af Read Montague, neurolog på Virginia Tech i USA, rekrutterede 83 frivillige og udførte hjernescanninger på dem, mens de betragtede en serie på 80 billeder, der kunne være behagelige, ulækre, truende eller neutrale. Deltagerne svarede efterfølgende på spørgsmål, der skulle vise, om de var liberale (i amerikansk forstand, dvs. venstreorienterede), midtersøgende eller konservative.

Holdet fandt, at scanningerne kunne forudsige den politiske orientering. "Udslagene i hjernen er så stærke, at vi med 95 procent nøjagtighed kan forudsige, hvor du lander på den politiske akse ved at vise dig bare ét billede," siger Montague.

Et forsigtigt dansk gæt lyder, at en lige så sikker afsløring kunne ske herhjemme, f.eks. ved at vise forsøgspersonerne et billede af folketingsmedlem Astrid Krag som danseprinsesse.

Læs hele artiklen her: http://www.newscientist.com/ar...

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil