Satire og magtkritik siden 2013

Folkets Avis har brug for meget mere opbakning!

Politiken forsøgte at kvase Folkets Avis

Men den magtkritik, den bidende satire og ikke mindst den vedholdende kritik af de gamle medier som kun findes på Folkets Avis, er 100 procent afgørende for Danmarks fremtid og den oplyste og alsidige debat.

Støt her - lige nu

Pinligt: Danmarks officielle hjemmeside lyver for hele verden

Af Lennart, 20. januar, 2023
Media
Image
Screenshot fra denmark.dk
licens
Screenshot fra denmark.dk

På udenrigsministeriets hjemmeside om Danmark — denmark.dk

Lyder en stor overskrift:

Gender Equality - An incomplete success

Underoverskriften lyder:

Gender equality is a cornerstone of the Danish welfare state. When it comes to gender equality parameters, Denmark has been on the forefront for more than hundred years. That said, there is an ‘invisible’ gap of 15 per cent difference in Danish men’s and women’s wages that cannot be explained.

For det første: Det er decideret løgn at der er 15 procents uforklaret lønforskel mellem kvinder og mænd. Selv ikke hele den samlede lønforskel, uforklaret eller ej, ligger på 15 procent.

Reelt er den såkaldt uforklarede del på få procent.

For det andet: Det er en stærkt politiserende vinkel man anlægger fra udenrigsministeriets side, selvom man er en statslig institution, så vælger man et helt specifikt eksempel på "incomplete succes".

Man kunne også have valgt at fokusere på at langt hovedparten af hjemløse som lever på gaden er mænd, eller at mænd er ofre for ni ud af 10 dødsulykker på arbejdspladsen. Men nej, man vælger et helt bestemt kønspolitisk fokus som sjovt nok falder sammen med feminismens og ikke den almindelige danske borgers noget bredere perspektiv på forholdene i landet.

Jeg forsøgte to gange på telefon at få en kommentar fra udenrigsministeriet, men jeg må sige de der professionelle pressefolk som er ansatte sådanne steder virkelig er gode til at sende stafetten videre. Det er næsten aldrig lige "deres bord" og de ender altid med at man får besked på at "sende en mail."

Det vil jeg så gøre. Stay tuned.

Gender Equality - An incomplete success

Organisationer

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her