For ikke så længe siden skrev en dansk politiker på facebook om at han havde bagt brød.
I den forbindelse bemærkede han også kort at man nok kunne leve for helt ned til 100 kroner om ugen.
De sidste tre år har jeg halveret hustandens forbrug på mad og drikke.
Jeg synes selv jeg er ret god til at planlægge og købe ind og lave mad på en måde så vi sparer meget uden at gøre maden overmåde tarvelig eller for næringsfattig.
Så når man virkelig handler ind med omtanke og har brugt tre år på at blive bedre til at spare og optimere, hvor ligger man så henne i forhold til de 100 kroner om ugen per næse?
Heldigvis har jeg 100 procent styr på vores forbrug. Alt bliver nøje registreret hvorfor jeg hurtigt kan hente data frem.
Her er de seneste ugers forbrug på føde- og drikkevarer:
Forbrug på mad og drikke
║ mad
═══════════════╬═════
2022-12-26W52 ║ 374
2023-01-02W01 ║ 736
2023-01-09W02 ║ 369
2023-01-16W03 ║ 946
2023-01-23W04 ║ 573
2023-01-30W05 ║ 596
2023-02-06W06 ║ 637
2023-02-13W07 ║ 924
Average ║ 645
Det er forbrug alt inklusive for 3 personer. Dog er to af personerne her cirka 80 procent af tiden og ikke 100, men det ændrer ikke meget ved tallene.
Vores forbrug per person per uge, det er altså lige præcist:
215 kroner
Jeg vil sige at vi har strammet ret meget til allerede.
Mit gæt vil være at man ville kunne skære yderligere måske 15-30 kroner af per næse ved at tænke sig ekstremt meget om og bruge meget tid på at købe de rigtige ting de billigste steder på de rette tidspunkter.
Men yderligere besparelse ud over det, vil nok gå ud over næringsindholdet i kosten i for svær grad.
Hvis man vitterligt kun levede af brød og havregrød, så ville man muligvis kunne komme helt ned i nærheden af 100 kroner, men det ville nok være på bekostning af næringsindholdet i uforsvarlig grad.