Satire og magtkritik siden 2013

Folkets Avis har brug for meget mere opbakning!

Politiken forsøgte at kvase Folkets Avis

Men den magtkritik, den bidende satire og ikke mindst den vedholdende kritik af de gamle medier som kun findes på Folkets Avis, er 100 procent afgørende for Danmarks fremtid og den oplyste og alsidige debat.

Støt her - lige nu

Mette F skal mødes med Sam Altman på Bilderberg

Af Lennart, 19. maj, 2023

Der er ingen tvivl om at kunstig intelligens de kommende ti år fuldstændig vil forandre verden.

De seneste to år har været præget af en markant udvikling inden for kunstig intelligens. En af de mest bemærkelsesværdige fremskridt er inden for deep learning som er den gren af maskinlæring der fokuserer på at træne neurale netværk til at genkende komplekse mønstre og sammenhænge.

Men endnu mere afgørende har man kunnet skabe store generative modeller som er i stand til at generere nyt indhold ud fra relativt korte inputs fra brugeren. Man kan nu skabe "realistiske" fotos som ikke er virkelige, massive mængder formfuldendt tekst, naturtro tale og langsomt også video.

Udviklingen går simpelthen hurtigere og hurtigere dag for dag. Det bliver en samfundsomvæltning hvis lige ikke er set siden den industrielle revolution.

Men hvordan spiller den udvikling sammen med den politiske og mediemæssige magt?

Det er nok ikke tilfældigt at Sam Altman, en mand som få havde hørt om uden for Silicon Valley for få år siden, nu er at finde på Bilderbergs gæsteliste sammen med blandt andre Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

Bilderberg er en årlig "privat" konference med omkring 130 deltagere, herunder politiske ledere, virksomhedsledere, mediebosser og forskere.

Konferencen er opkaldt efter Hotel de Bilderberg i Holland hvor det første møde blev afholdt i 1954. Møderne er lukket for offentligheden og pressen.

Deltagere på Bilderberg er bundet af Chatham House Rules.

Chatham House Rule er et sæt retningslinjer for afholdelse af møder og diskussioner på en fortrolig og uansvarlig måde. Reglen siger at deltagerne frit kan bruge de oplysninger de modtager, men de må ikke afsløre identiteten eller tilhørsforholdet til taleren eller nogen anden deltager. På den måde kan ingen holdes ansvarlig for ideerne som udspringer fra mødet.

I år skal deltagerne omkring emner som:

  • Banksystem
  • Energiomstilling
  • Finanspolitiske ud fordringer Indien Industripoliti
  • NATO
  • Kina
Organisationer

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her