Gå til hovedindhold

Hvorfor tager mænd sig ikke sammen, når jeg som kvinde mangler en date?

Af Lars Rex (ordblind)

En af de ting, som ofte dukker op, er, at det ofte, hvis ikke altid, er mænds skyld, når kvinder ikke lykkes i livet. Det samme gælder inden for dating. Der er ikke noget, jeg længere er overrasket over, men det synes at være en selvfølge, hvis man skal tage udgangspunkt i de forhold, som altid rammer kvinder.

En af de ting, der ofte fremgår af forskellige artikler vedrørende kvinder og deres datingliv, er, at det ofte er mænds skyld, når kvinder ikke lykkes. Kvinder er begyndt at opleve nogle nye ting på datingmarkedet, nemlig ghosting, gaslighting med mere, oplevelser som mænd altid har haft inde på livet.

Noget, som de ofte ikke er vant til, og som ofte er meget nyt i forhold til mange af disse kvinder, der dater, er, at på et tidspunkt var der en kæmpe hyldest til netop datingapps. Det gjorde det meget nemmere for mange kvinder at finde den rigtige partner. Det har imidlertid vist sig mere at være et illusionsbillede af det moderne samfunds mange udfordringer, også på dette punkt synes det at ramme kvinderne uheldigt i forhold til en partner.

Ofte, når jeg kigger på den gruppe, der hedder kvinder +40 og opefter, synes de at have nogle kæmpe udfordringer i forhold til at fange mænds interesse. Samtidig synes de ikke helt at følge med tiden og kan ikke forholde sig til, at de ikke længere er i 20’erne. En af de ting, som kvinder tit oplever på datingmarkedet, er, at det ikke er så frit en omgang, som de første gang havde fået en opfattelse af, for ofte er de forskellige dating-apps og sider blevet glorificeret.

Mange kvinder giver udtryk for, at de er trætte af denne form for møde med det modsatte køn, samt at de ikke får det ud af det, som de ønsker.

Mange kvinder giver udtryk for, at de næsten synes, det er som et kødkatalog, og mange oplever, at det handler mere om en “stik i hul”-fest end egentlig kærlighed. Ofte er det til stor undring hos mange kvinder, hvordan det kan være, at mænd har så svært ved at binde sig. Men også, hvor er alle de her gode mænd henne, som kvinder ofte efterlyser? Det kan være meget svært for kvinder at finde de her gode mænd, og ofte løber de ind i røvhullerne.

Jeg må indrømme, at jeg som mand faktisk ikke er overrasket over dette. Hvor ofte har jeg haft denne samtale med mange andre mænd, der nævner nogle af de samme problemstillinger?

Ofte har mange mænd valgt at trække sig fra selve datingmarkedet, fordi de ganske enkelt ikke orker eller gider bruge deres tid på ligegyldigheder og ofte på grund af manglende succes i forhold til, at mange dates ikke fører til noget.

Ofte skal du som mand præstere inden for maks fem minutter, om du er værdig til, at hun gider at bruge mere tid på dig.

Kvinder er ved at skyde sig selv rigtig kraftigt i foden på den her konto. Hvor ofte er det, at kvinder ikke stopper op, kigger på sig selv og tænker, at måske er der nogle andre ting, jeg skal til at arbejde med hos mig selv og have fokus på?

Men det er jo bare nemmere at give mig skylden for ens egen fejltagelse her i livet.

For det ligger næsten i hele vores kultur, at det altid, som i altid, er mænds egen skyld, selvom kvinder også lykkes her i livet.

Selverkendelse ville være en rigtig god idé hos rigtig mange kvinder.

At kvinder ganske enkelt lærte at kigge indad og prøvede at være realistiske omkring livet, om sig selv og den situation, de nu står i. For ellers må man jo bare tage fuld konsekvens af sine egne handlinger, og dette gælder også kvinder.

Sektion
Jeg er en ordblind skribent og forfatter. Og på Folkets kommer jeg til orde i samfundsdebatten.