Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Ligestillingsordfører vil sortliste ikke-feministiske bøger

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Ligestillingsordfører vil sortliste ikke-feministiske bøger

Skrevet af Lennart Kiil

Rasmus Horn Langhoff, der er medlem af Folketinget og ligestillingsordfører for Socialdemokratiet, arbejder for at få indført en række feministiske foranstaltninger i de bekendtgørelser, der afgør, hvilke bøger blandt andet uddannelsesinstitutionerne køber hjem.

Hvis for eksempel bøgerne indeholder det, Horn Langhoff og andre feminister opfatter som "traditionelle kønsroller", skal de blacklistes. Horn Langhoff ønsker kun, at de feministisk korrekte bøger tillades i undervisning. Han tilstræber altså en idealfremstilling, hvor der ikke er nogen forskelle på de to køn.

Bøger, der viser virkeligheden, som den er - med de faktisk forskelle på drenge og piger, mænd og kvinder - skal i fremtiden ikke være velkomne i skolerne, hvis det står til Horn Langhoff. Det er en grum form for censur fra statens side, og forhåbentligt får Horn Langhoff ikke held til at gennemføre sine planer.

Den socialdemokratiske ligestillingsordfører er meget inspireret af andre socialkonstruktivister, der mener, man kan forandre mennesket fundamentalt ved at ændre på undervisningsmateriale. Denne opfattelse står i modsætning til en videnskabelig tilgang, hvor man erkender, at der er biologiske forskelle på kønnene.

Dobbelt problematisk

Der er flere problematisk forhold her. For det første er det svært problematisk, at en politiker vil blande sig så detaljeret i skolernes indkøb. Hvilke bøger vil overhovedet kunne komme gennem nåleøjet efterhånden som der stilles flere og flere krav til at indholdet skal være politisk korrekt?

For det andet er det problematisk med en urealistisk fremstilling, hvor kønnene opmales som ens, når de reelt ikke er det. Det kan kun skabe forvirring hos børn, når den undervisning, de modtager, ikke står overens med den verden, de oplever og kender fra det virkelige liv.

Nok engang ser vi en politiker, der er på afveje og vil indføre censur og sindelagskontrol i ligestillingens navn. Nok engang ser vi en politiker, der hverken respekterer forfattere, skolernes selvbestemmelse, naturvidenskaben eller børnenes kønsidentitet.

Hvis Horn Langhoff vil fylde sit eget hjem alene med politisk korrekte bøger, så er han i sin gode ret til at gøre det. Det er derimod helt uaccaptabelt gennem lov at gøre denne indskrænkede og snævertsynede tilgang til verden gældende for landets uddannelsesinstitutioner generelt.