Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Politikerledens Kur!

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Politikerledens Kur!

Skrevet af Thomas Gyldborg

Flere steder ser vi en stigning i politikerleden. Da Jacob Haugaard for godt 20 år siden kom i folketinget var det på baggrund af en utilfredshed med politikernes løfter. I dag ser vi hele partier som Dukkepartiet og Alternativet.

Alternativet, Dukkepartiet og lignende partier udgør et symptom. De gør opmærksom på, at mange politikere lover en masse ting uden at have forankring i befolkningen. De nuværende politikere lover en masse ting, som de tror befolkningen vil have, men som de ikke beskriver præcis hvordan de skal få. Når politikerne så er blevet valgt forsvinder disse løfter i teknikaliteter, undskyldninger og kompromisser. Teknikaliteterne bliver udtrykt ved, at man skal kunne tælle til 90. Undskyldningerne lyder, at de forhold som de havde lavet beregninger under er ændret i mellemtiden.

Kompromisserne er der, hvor at alle får lidt, så alle blive tilfredse, men ingen bliver rigtig glade. Det er specielt i det sidste, at man ser partierne sluge kameler. For at få 5 % af deres politik gennemført, går de på kompromis med de 95 %. Når de bliver forholdt dette faktum, kommer undskyldningerne på banen med at politik er det muliges kunst.

Befolkningen føler, at politikerne stikker dem blår i øjnene. Derfor er det altid friskt, når der kommer et nyt parti, da et nyt parti ikke er gået på kompromis ... endnu. Det nyeste parti der er repræsenteret på Christiansborg er Liberal Alliance.

De var et tiltrængt pust på højrefløjen blev der sagt. Der blev lovet en masse ting og sendt en masse prøveballoner op fra partiet. I mellemtiden er det nu blevet et seriøst parti med kompromisser, undskyldninger og teknikaliteter til følge. Vi ser dem, ligesom de andre partier, tale en masse om alt det gode de vil gøre, hvis de får 90 mandater eller i det mindste de afgørende mandater. Ting som er nemme at love, men meget sværere at holde. Det lykkedes end ikke for. Fremskridtpartiet efter jordskredsvalget, så hvordan skal man tro, at det kan lykkes med de små sejre, der kommer nu til dags.

På venstrefløjen ser vi Alternativet komme på banen med den samme friske retorik. Løfter om og lovprisninger af hvordan samfundet bør være, så vi alle bliver glade. De er så fornyende, at de har folket med til at definere deres politik. Dette burde dog allerede være en åbenlys del af demokratiet. Hvis det lykkes for dem at komme til truget vil vi dog højst sandsynligt endnu engang se dem, som alle andre, komme med forklaringer som teknikaliteter og kompromisser, ligesom de vil undskylde sig med, at det de troede var fakta, viste sig at være et falsum.

Hvad angår Dukkepartiet og Nationalpartiet er de for nye til at jeg kan udtale mig sikkerhed om noget, men hvis de bliver valgt skal de også gå på kompromis og forholde sig til verden som den ser ud.

Hvad vi dog vil se, specielt med de sidste tre partier, er at folk vil stemme på dem ud af frustration over det nuværende system. Stemmer der enten vil være spildte eller endnu værre vil indlemme partierne i de systemer, som de var en reaktion imod.

Man kan altid stemme blankt vil nogen dog indvende. Som valgloven er indrettet i dag er det dog det samme som at give sin stemme til vinderen.

Der er dog kommet en ny mulighed, hvis du vil stemme blankt uden at stemme blankt som du gør i dag. Partiet "Synlige Blanke Stemmer" er udtænkt for at give udtryk for sin frustration over at systemet fastholder de samme politiske strukturer. Hos Synlige Blanke Stemmer kan din stemme blive hørt uden at du støtter hverken den ene eller anden blok. Synlige Blanke Stemmer er ikke for eller imod et eneste forslag, der vil blive fremlagt i folketinget.

Der er dog en undtagelse til denne regel, og det er en ændring af loven, der vil overflødiggøre Synlige Blanke Stemmer selv. Du ser derfor her et parti, hvis fornemmeste mål er at gøre sig selv overflødige.

Den ændring af valgloven, som er Synlige Blanke Stemmers endelige mål, vil styrke demokratiet. Den vil give vælgerne en mulighed for at vise deres utilfredshed aktivt uden at støtte om hverken det ene eller andet parti, som vil bryde sine løfter efter valget.

Du vil derfor med et mandat til Synlige Blanke Stemmer bliver repræsenteret med en tom plads i folketinget!

Hvis du vil vide mere om Synlige Blanke Stemmer kan du kigge på hjemmesiden http://synligeblankestemmer.dk

Synlige Blanke Stemmer Vi Lover Ikke At Gøre Noget!