Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Afkriminaliser brug af cannabisolie

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Afkriminaliser brug af cannabisolie

Skrevet af Karen West

Er man liberal, hvad enten det er på den ene eller anden partipolitiske fløj, er man for færre forbud. Også imod et forbud når det gælder hampeplanten og cannabis.

Frihedselskere finder sammen i netværk på tværs af partipolitiske interesser, også tilhængere af fri cannabis.

Jeg blev derfor over tid inviteret ind i diverse fora på Facebook for at diskutere, men nok mest læse om, denne fantastiske virkning, cannabisolien skulle have på adskillige menneskelige lidelser og sygdomme, herunder cancer.

Nu er jeg imidlertid qua min uddannelse “opdraget” til at være kritisk overfor uvidenskabelige påstande og/eller mangelfuld videnskabelig dokumentation. Derfor spurgte jeg to venner, begge læger og i gang med deres forskning/speciale uddannelse til neurologer, om de ville læse lidt om, hvad der var op og ned i den udenlandske videnskabelige dokumentation for cannabisoliens helbredende effekter.

De vendte tilbage og sagde samstemmende, at olien havde dokumenteret positiv virkning på smerter og derfor også på den almene livskvalitet under både somatiske og psykiske lidelser. Men om den er direkte brugbar som cancerbehandling, kan man ikke påvise videnskabeligt efter danske standarter. Der manglede valid videnskabelig forskning med patienter.

Hjælper syge mennesker

Når det så er slået fast, er der ingen tvivl om, at olien hjælper mange syge mennesker og måske også kan helbrede cancer eller visse former for cancer. Det burde man herhjemme undersøge med videnskabelig forskning.

Der findes ildsjæle, som fremstiller olien til eget brug, men også med salg for øje, fordi mennesker har brug for olien, enten fordi de selv er syge eller har en pårørende, der er syg. En af ildsjælene er Kristian Mærsk, som fremstiller en fin og ren olie, men nu er for retten, fordi det er forbudt.

Det kan synes fuldstændig vanvittigt, at en olie, der har en helbredende effekt, er forbudt, når man tænker på, at ingen med forstanden i behold ville forbyde alkohol. Det vil jeg bestemt heller ikke. Men cannabisolie skal så heller ikke være forbudt at fremstille og sælge/købe. Jeg oprettede derfor denne Støttegruppe for Kristian Mærsk, som nu er vokset til over 800 medlemmer på få dage, og jeg har kontakt til nogle i Folketinget.

Jeg er overbevist om, at uvidenhed nok er den største hindring, men der er vel heller ikke den store opbakning fra medicinalindustrien, hvilken man ikke skal underkende i kampen for at tjene milliarder på at fremstille medicin. Jeg kan ikke gentage ofte nok, at cannabis bør legaliseres og kunne købes som helsekost-medicin, omend i begrænsede mængder måske. Når vi er så vidt, og det håber jeg, vi kommer meget snart, kan den egentlige patientforskning begynde.

Lad folk bestemme selv

Men lad folk selv bestemme hvilken “medicin” de synes, hjælper dem. Jeg har været i kontakt med så mange, der bruger cannabisolien og ikke kan undvære den. Jeg tænker især på en venindes kræftsyge mor, som fik det så godt af olien, at hun fra at ligge stille hen i fosterstilling, stod op, fik humøret tilbage og klarede sig selv.

Kære politikere. Vi kan faktisk ikke være andet bekendt. Lad folk kunne købe olien uden at de skal på det sorte marked og måske få noget, der skader mere end det gavner. Der findes ingen argumenter imod en legalisering, fordelene er så åbenbare.

Del Afkriminaliser brug af cannabisolie