Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Hvad Pind skulle have gjort

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Hvad Pind skulle have gjort

Skrevet af Lennart Kiil

Søren Pind skulle først og fremmest have været ærlig. Have taget ansvar. Og sat hensynet til borgernes tryghed i hjemmet højest. Desværre mislykkedes alt dette for ham.

Hvad ærligheden angår, slog det fejl for Pind.

Det passer jo ikke, at det var attentatet ved Krudttønden og Synagogen, der skabte en situation, hvor politiet ikke efterforsker indbrud.

Længe inden disse forfærdelige begivenheder og længe inden det øgede terrorberedskab efterforskerede politiet ikke indbrud.

Butiksejere har i årevis måttet affinde sig med at politiet ikke tog sig af indbrud og tyverier. Faktisk i en grad så mange butikker har svært ved at tegne forsikringer - og hvis de endelig får lov af forsikringsselskabet, så er det til tårnhøje præmier.

Længe inden de tragiske skuddramaer var det alment kendt, at politiet kun efterforskede indbrud i private hjem i særligt grove tilfælde eller hvis der var stjålet værdier for meget høje beløb.

Så når Søren Pind taler om en "overgangsperiode", så manipulerer han. Han forsøger retorisk at omgå sit resortområde og ansvar som justitsminister. Og det er bare ikke godt nok.

Den uacceptable situation og prioritering af politiets midler har stået på i årevis.

Her nytter det ikke at indvende, at han arvede problemerne fra tidligere ministre. For det er ikke det, det drejer sig om. Det drejer sig om at se tingenes tilstand i øjnene og kommunikere redeligt om disse. Og her fejlede Pind fuldstændigt.

Hvad angår ansvar og hensyn til borgerne, gik Pind også i den gale retning.

I stedet for at have den frækhed at fortælle verdens højest eller næsthøjest beskattede folkefærd, at de bare må "affinde" sig med indbrud og tyverier i en "overgangsperiode", så skulle Pind have taget ansvar for situationen.

Han skulle have indrømmet, at det langt fra er godt nok, som situationen gennem det seneste årti eller mere har udviklet sig. Han skulle have sat foden ned og sagt, at prioriteringen fremover skal ændres - og at borgerne som det naturligste i verden må forvente at deres ret til sikkerhed står over statens brug af politiet som ekstra skatteindkrævere.

Men problemet er blandt andet, at Pind har mere respekt for sine kolleger og for juristeri og for fagforbund og for specialinteresser, end han har for det danske folk. Det er meget svært at tolke forløbet på nogen anden måde.

Tænk hvis Pind havde sagt: "OK, jeg sætter min post ind på det her. Jeg sætter hensynet til borgernes sikkerhed over studehandler med andre partier. Jeg fjerner samtlige fotovogne om lægger indsatsen om, så politiets arbejde bliver at beskytte og hjælpe borgerne i stedet for at hente ekstraskatter ind og agere support under SKAT's totalkontroller."Se det havde skabt respekt!

Og det havde været det rigtige at gøre.

Men i stedet gav han folket fingeren. Retorisk set.

Og det pegede Folkets Avis på. Og det fortyder vi ikke et sekund.

For sagen viser noget om politikernes prioriteringer. Og noget om, at politikerne ikke længere sætter hensynet til folket ret højt i forhold til andre hensyn.

Politikerne frygter simpelthen ikke folk - respekterer det end ikke. Og det er skadelige både for politikerne selv og for folket. Og for fremtiden.

Søren Pind og andre i hans sted fremover kan godt gøre det rigtige, men det kræver, at de vælger at gøre det rigtige. Det kræver, at de vælger at sætte folkets interesser over særinteresser. Lad os se, hvad der kommer til at ske.

Del Hvad Pind skulle have gjort