De europæiske nationer skal finde ud af hvor de står, når det gælder flygtningestrømmen

Gradvist ser vi flere og flere tiltag fra de europæiske nationer, der må gøre op med dem selv, om de vil (og kan) stole på en fælles europæisk løsning fra EU.

Senest har Ungarns ambassadør i Danmark, László Hellebrand, udtalt at Ungarn vil være på vagt overfor deres grænser og ikke bare lade flygtningestrømmene rejse frit mod resten af Europa igennem deres land - ukontrolleret. Menneskemængden skal benytte sig af de lovlige grænseovergange, og et brud på den regel kan føre til fængsel. Desuden ønsker Ungarn kun at tage få flygtninge fremover, og beder om forståelse fra resten af Europa, da landet “kun har været fri fra kommunismen i 25 år og ikke er klar til det mulitikurelle samfund". De respekterer dog de nationer i EU som godt kan administrere det.

Pointen er, at selvom man er enig i Ungarns løsning eller ej, så har Ungarn fundet ud af hvor de står - også selvom de er medlem af EU og teoretisk set kunne vente på en “fælles europæisk løsning”.

Derfor mener jeg også, at resten af de europæiske nationer skal til at finde ud af hvor de står. Enten har vi åbne grænser, registrerer og huser dem der kommer på en ordentlig måde, enten i samfundet eller i teltlejre - hvad end der fungerer, eller også har vi lukkede grænser og hjælper i nærområderne. Hvis vi har åbne grænser men ingen plan for hvad vi skal gøre med alle de mennesker der kommer, så går det galt.

Det er naivt at tro, at ingen mennesker med dårlige intentioner vil udnytte flygtningestrømmen og camouflere sig i den, for at tage med ind i Europa. Folk som ikke er flygtninge vel at mærke. Folk fra ISIS kan sagtens ‘flygte’ sammen med folk der flygter fra selvsamme gruppe. Hvis de grupperinger af mennesker som kommer mod Europa ikke registreres i landene og uden videre kan løbe fra politiet når grænsen er krydset, som vi også så det ske i Danmark, så har vi altså givet frit spil til militante personer, der kan udnytte hullerne. Det er en rigtig dårlig idé.

Så hvis vi ønsker at hjælpe flygtninge i vores eget land, er det vigtigt at vi finder ud af hvor mange de er, hvem af dem der reelt set er flygtninge og hvordan de bedst kan hjælpes. Det andet ender med en kaotisk situation, hvor privatpersoner kommer til (ulovligt) at eskortere mennesker til Sverige, fordi ordensmagten ikke kan håndtere situationen.

Og en kaotisk situation vil højst sandsynligt føre til mere fremmedfjendskhed og modvilje fra de opgivende og frustrerede originalbefolkninger i Europa, hvis der ikke er kontrol med den kæmpe menneskemængde som søger mod kontinentet. Om vi vil det eller ej, så skaber problemer med den nuværende strøm af mennesker også stigende modvilje mod de udlændinge og efterkommerne som allerede er her, da nogle folk ser dem alle som “indvandrere” - også lovlydige og integrerede af slagsen. Det er altså ikke i nogle menneskers bedste interesse, at vi bare lader folk vandre uden en plan eller form for håndtering. Jeg tror vi skal til at prioritere; indse hvor mange vi rent faktisk kan hjælpe og så rent faktisk hjælpe dem der virkelig er i nød.

Desuden ville en fælles europæisk løsning svare til at smide alle vores æg i en enkelt kurv. Hvis hvert land gør op med dem selv, hvad de ønsker at gøre, så vil vi efter noget tid, når der skal evalueres på løsningen, kunne kigge os omkring i de andre europæiske lande og se hvad der har virket og hvad der ikke har, og justere vores tiltag derefter.

Men umiddelbart er mit bud, at der ikke kommer nogen reel løsning (politikere er ikke særligt handlekraftige - specielt ikke i vesten). Så vi kommer nok til at se kaos og radikalisering i Europa. Desværre. Så måske er der faktisk en grund til at være en lille smule bekymret?

Jeg håber dog på det bedste. Tid til at steppe up, Europa.

Del De europæiske nationer skal finde ud af hvor de står, når det gælder flygtningestrømmen