Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

"Hallo... Pind her"

I dagbladene kunne man den 21. oktober læse, at justitminister Søren Pind nu ville hæve straffen for pædofili. Han har tidligere været ude og plædere for strengere straffe til voldtægtsforbrydere, dvs. også selvom strafferammen i sig selv giver mulighed for at dømme hårdere, men ikke altid bliver udnyttet af dommerne. Begge dele kan man jo så diskutere en hel del - og måske være enig med Justitsministeren om -, men timingen for det seneste forslag vedr. de pædofile er muligvis også ganske interessant.

Justitsministeren synlighed i medierne i forbindelse med den krise, vi som samfund gennemlever for indeværende, har været noget begrænset. Udtryk som "Hvor er Sheriffen?" Og "Garanterer Pind virkelig, at der ikke kommer nogen IS-sympatisører til landet i forbindelse med flygtningestrømmen?" har man kunnet læse hist og her. Spørgsmål, der må siges at være blevet mødt med rungende tavshed fra hovedpersonen og spekulationer fra bekymrede medborgere.

Dette må siges at være særligt interessant i lyset af den absolut snarlige afstemning om opgivelse af EU-retsforbeholdet. En suverænitetsafgivelse, der ikke blot omhandler Europolsamarbejdet, men ligeledes afgivelse af mulighed for at fastholde de for vort land fastsatte love, dersom de måtte være anderledes end de lover, der er fastsat af EU.

En mulig årsag til timingen for forslaget vedrørende en skærpelse af minimumsstraffen vedrørende pædofili kunne ligge i denne absolut fiktive samtale:

"Hallooo, er det departementchefen? Det er Pind, ja du ved ministeren. Justitsministeren! Du.. vi er nødt til at finde en lov, jeg kan gøre noget ved. Pronto. Altså med det samme. Den er gået helt gal med det med grænserne og EU. Vi skal jo snart stemme, og folk må tænke på noget andet.... Et eller andet, der giver hurtige point, kun rammer de færreste, men alligevel optager sindene. Nej, ikke pindene. Sindene! Du, jeg tænkte på den der lov om dyresex. Skulle vi ikke snuppe den. Nå, den fik Dyredan igennem i den sidste regering. Ja, han var også begyndt at blande sig alt for meget i alting, og det der madfis fik Thorning jo ikke meget ud af. Okay. Hvad siger du... børnene? Næh altså. Jeg synes ikke vi skal begynde at lovgive imod børn. Vi skal jo netop skaffe flere... Nåååh, Sex med børnene. Pædofili... Er den ledig? Okay, den snupper jeg. Lav nu en fin lov. Hvad med et år oveni. Det skulle kunne give fin presse. Kan du have den klar, til når jeg kommer tilbage efter efterårsferien? Dejligt. Tak!"

Men dette er blot tankespind en mandag formiddag i slutoktober. Naturligvis kan årsagen blot være, at justitsminister Søren Pind mener, at det primære, altoverskyggende - og i sandhed meget alvorlige - problem i det danske samfund for indeværende netop er pædofili. Og at Søren Pind ikke mener, at netop disse straffe vil blive påvirket af en eventuel fravigelse af EU-forbeholdet. Eller også forventer han måske, at danskerne stemmer "Nej" den 3. december?

http://www.politiko.dk/nyheder/pind-vil-haeve-straffen-for-paedofili

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn