Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

311

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Nu må kinesiske mænd deles om konerne, foreslår anerkendt økonom

Antal

Debatindlæg af Lennart Kiil

Kinas officielle et-barns-politik har på tragisk vis resulteret i millioner af aborter, hvor forældre særligt i landdistrikter har fravalgt pigefostre.

Heldigvis tyder meget på, at denne praksis med tiden er blivet mindre udbredt. Men konsekvenserne af tidligere tiders fejltagelser fornægter sig ikke i dag.

Kina lider nu blandt andet under en meget skæv kønsfordeling i befolkningen. Mindst 30 millioner mænd må indstille sig på at leve uden partner.

Nu har en anerkendt kinesisk økonom, Xie Zuoshi fra Zhejiang Universitet, dog på sin blog fremsat to overraskende, men simple, løsningsforslag:

  1. Én kvinde må have flere ægtemænd
  2. Mænd må gifte sig med hinanden

Blogindlægget blev dog hurtigt fjernet igen. Ikke noget særsyn i et land med en meget stærk centralmagt og udbredt censur af digitale medier.

Men grundet de sociale medier blev nyheden delt verden over, inden den kunne bremses.

Ideer spreder sig med lynets hast i dag.

Om ideen så bliver til virkelighed må tiden vise. I så fald ville det ikke være første gang i Kinas historie.

I 1800- og 1900-tallet var "flermænderi" en udbredt praksis i Kinas landdistrikter, selvom det ikke altid var med myndighedernes velsignelse.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

28/10/2015 - 09:55

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:12

Emner: 

Del eller citer med linket her

AddToAny
MediaCreeper