Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

294

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Nu må kinesiske mænd deles om konerne, foreslår anerkendt økonom

Debatindlæg
Åben

Gratis

Husk at dele

Kinas officielle et-barns-politik har på tragisk vis resulteret i millioner af aborter, hvor forældre særligt i landdistrikter har fravalgt pigefostre.

Heldigvis tyder meget på, at denne praksis med tiden er blivet mindre udbredt. Men konsekvenserne af tidligere tiders fejltagelser fornægter sig ikke i dag.

Kina lider nu blandt andet under en meget skæv kønsfordeling i befolkningen. Mindst 30 millioner mænd må indstille sig på at leve uden partner.

Nu har en anerkendt kinesisk økonom, Xie Zuoshi fra Zhejiang Universitet, dog på sin blog fremsat to overraskende, men simple, løsningsforslag:

  1. Én kvinde må have flere ægtemænd
  2. Mænd må gifte sig med hinanden

Blogindlægget blev dog hurtigt fjernet igen. Ikke noget særsyn i et land med en meget stærk centralmagt og udbredt censur af digitale medier.

Men grundet de sociale medier blev nyheden delt verden over, inden den kunne bremses.

Ideer spreder sig med lynets hast i dag.

Om ideen så bliver til virkelighed må tiden vise. I så fald ville det ikke være første gang i Kinas historie.

I 1800- og 1900-tallet var "flermænderi" en udbredt praksis i Kinas landdistrikter, selvom det ikke altid var med myndighedernes velsignelse.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Citer med linket her:
Emner: 
udland
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil