Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Anmeldelse: Perfekte Mord

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

0

Anmeldelse: Perfekte Mord

Elsebeth Halckendorff, journalist og forfatter, har skrevet en kriminalroman, der hedder Perfekte Mord, udgivet af forlaget Dreamlitt.

Bogen er let læst, velskrevet og i den grad en debat værdig.

Sidst i bogen findes kritisk videnskabelig dokumentation for psykofarmakas bivirkninger.

Jeg nåede ikke mange sider ind i bogen, før jeg befandt mig i konspirationsteoretikernes forunderlige verden. Eller det var mit førstehåndsindtryk.

For da jeg nåede endnu længere ind i bogen, begyndte jeg alligevel at “lytte” og forstå, hvad pokker det her handlede om.

Det handler om psykofarmaka, om det er farligt, eller om det ikke er farligt.

Om det i forvejen er psykisk syge mennesker, der får psykofarmaka, og derfor reagerer, fordi de er syge. Eller om mennesker med en lille eller stor psykisk lidelse bliver mere psykisk syge af psykofarmaka, end hvis de ikke var blevet medicineret.

Jeg kan i hvertfald konkludere, efter at have læst bogen, at jeg ikke er blevet klogere, men til gengæld forvirret, lidt mistænksom og en smule forarget.

Hovedpersonerne er en gruppe ihærdige og engagerede unge mennesker, der vil retfærdighed og afsløre medicinalfirmaernes og psykiaternes “mord” med psykofarmaka på almindelige mennesker.

Lægerne udstilles som hovne sexmonstre. De er alle mænd. En bor på Christianshavn og udstiller gerne sin fede lejlighed.

Nu har jeg selv boet samme sted. Jeg har tæt familie, der er læger, har arbejdet sammen med læger i 40 år, familie i medicinalindustrien, men aldrig mødt disse “lægemonstre”. Men nuvel, den noget underlødige karakteristik af læger og medicinalindustrien kan også have sin charme i en fortælling om de gode og de onde.

Men denne opdeling i gode og onde, altså at alle læger er onde og alle mennesker, der får psykofarmaka er ofre for medicinalindustrien og ikke psykisk syge, er altså lige voldsom nok.

Dog skal fremhæves de passager, der ret nøjagtig og velunderbygget beskriver, hvordan psykofarmaka virker i hjernen og i kroppen, og at der faktisk som bivirkning er en øget selvmordsfrekvens og somatiske skader.

Bogen slutter ikke med en sejr til hverken de onde eller de gode.

Og det er vel egentlig ganske klogt, for lige nu pågår en heftig debat mellem en kendt læge og psykiatere, der diskuterer, om psykofarmaka hjælper mere end det skader eller omvendt.

Alle med interesse for problematikken vil jeg ihvertfald anbefale at læse bogen, idet man ikke efterlades med en ligegyldig følelse.

Derfor har jeg lyst til at kalde bogen en debatbog og mindre en kriminalroman, men det kan andre læsere så være med til at vurdere.

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:36
Emner: 
kultur
Del Anmeldelse: Perfekte Mord