Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Boglancering på Toga under massiv politibeskyttelse

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Boglancering på Toga under massiv politibeskyttelse

Skrevet af Lennart Kiil

Stemningen på Toga var en anelse mere anspændt end sædvanligvis og arrangementet i forbindelse med lanceringen af Helle Merete Brix' bog også mere velbesøgt.

Helle Merete Brix' nye bog er Gud og Profeten tilgiver ikke - en personlig beretning blandt andet om terrorangrebet på Krudttønden, hvor Brix var til stede som arrangør og måtte søge skjul for kugleregnen i et baglokale.

Ud over hovedpersonen selv havde også Naser Khader i programmet meldt sin ankomst, hvilket utvivlsomt var en del af forklaringen på den massive bevogtning ude såvel som inde.

Lars Vilks dukkede også uanmeldt op med sit eget følge af livvagter og sikkerhedsfolkene udgjorde en ualmindelig stor andel af de tilstedeværende. Sikkerheden blev taget meget alvorligt, og det blev kvitteret med aftenens største bifald fra publikum.

Heldigvis forløb aftenen helt uden problemer og arrangementet var fremragende.

Forfatter Helle Merete Brix fik fint præsenteret sin bog og fik gjort forestillingen levende ved at inddrage blandt andet Lars Vilks, der som nævnt havde indfundet sig i publikum.

Redaktør Thomas Vilhelm sørgede for at holde det hele på sporet og gik fint publikums ærinde med kritiske og relevante spørgsmål - hans overblik over bogens indhold såvel som de behandlede temaer kan der ikke sås tvivl om.

Allermest veloplagt var måske nok Naser Khader, der med en blanding af viden, humor og charme mere og mere blev personen i centrum. Han talte inderligt om de nyligt vedtagne love angående hadprædikanter, som også Brix bifaldt uden de store anker.

At Khader tog opmærksomheden skyldes også, at bogens emner er så aktuelle og væsentlige at diskussionen kom til at gå på temaerne mere end bogens behandling af disse. Og det blev det faktisk kun bedre af, fordi alle så kunne være med - uanset om man havde læst bogen eller ej.

Og publikum var virkelig godt med, så det var godt, der også blev også tid til spørgsmål fra salen, som igen styrede noget uden om bogen og i visse tilfælde blev rettet direkte til politikeren Khader.

Hvad De Konservative havde af holdninger til dette og hint kom i sidste ende til at fylde en tand for meget, men det kunne ikke ændre ved det samlede indtryk af en ualmindelig interessant og vellykket aften på Toga en lun og lys aften i hjertet af København.

Organisationer: 
Del Boglancering på Toga under massiv politibeskyttelse