Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Ny forening kæmper for voksne mænds ret til at skære i drenges tissemænd

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Ny forening kæmper for voksne mænds ret til at skære i drenges tissemænd

Skrevet af Lennart Kiil

Nu har en gruppe meget højtuddannede og fine mennesker således besluttet sig for at danne en forening, der skal kæmpe for "minoriteters ret til forskellighed".

Når man læser på deres hjemmeside bliver det imidlertid hurtigt klart, at de kæmper for en meget specifik form for "forskellighed".

Foreningen kæmper for retten til at omskære drenge.

I Kristeligt Dagblad holder en journalist mikrofon for den nye forening, der forsøger at fremstille sig selv som et videnskabeligt og værdifrit folkeoplysningprojekt.

I artiklen lærer vi at foreningen skam både rummer en forsker og en cand.mag.

Ifølge foreningen mangler danskere viden om omskæring. De vil løfte debatten og gøre op med myter.

Ja, ja.

De dumme danskere skal nu oplyses om omskæringens lyksaligheder så disse kan komme til at foregå uden at nogen blander sig deri eller kritiserer.

Men læser man lidt på foreningens hjemmeside, bliver man hurtigt klar over, at foreningen er alt andet end neutral og videnskabelig i sin tilgang til emnet.

CIRCUMINFO, som foreningen hedder, er kort og godt en interesseorganisation for dem der vil have lov at skære uforstyrret i små drenges tissemænd.

Hvorfor står man ikke åbent ved dette?

Hvorfor pakke det ind i forblommet vrøvl.

At det er højpandede æggehoveder, som her lægger sig i selen for reaktionære kræfter fornægter sig ikke. Se blot dette uddrag fra en tekst på foreningens hjemmeside:

Den vestlige kulturs ide om kroppen som perfekt og fuldendt fra Guds eller naturens hånd er ikke en universel sandhed. Det er en ide, der er udviklet i vestlig, kristen kultur over århundreder, og den går igen i nutidens modstand mod omskæring.

Kulturrelativisme af værste skuffe, hvor man så også lige blander videnskabeligt funderet evolutionsteori sammen med Kristendom.

På postmodernistisk vis reducerer CIRCUMINFO alting til en "idé" og alle ideer gøres lige gyldige.

"Vesten" skal skam ikke komme og tro, den er noget, fordi den er skeptisk over for drengeomskæring. Og videre kunne man så efter samme "logik" argumentere, at den ej heller skal være stolt af at have afskaffet slaveriet.

Men det er ikke kun på det idéhistoriske plan at CIRCUMINFO er hjælpeløse.

Som enhver god interesseorganisation har man hos CIRCUMINFO allerede lært sig retorikkens kneb og tillagt sig de dårlige vaner fra den offentlige debat.

Her er for eksempel, hvad man skriver om dem, der forholder sig kritisk til, at voksne mennesker skal skære i raske drenges tissemænd:

Fortalere for et forbud/en aldersgrænse for rituel drengeomskæring sammenligner ofte drenge- og pigeomskæring og mener, at der ikke er forskel mellem de to typer omskæring.

En komplet stråmand at opstille.

Langt, langt de fleste af dem, der forholder sig kritisk til omskæring af drenge, anerkender fuldt ud at pigeomskæring er værre end drengeomskæring.

Men at leukæmi er værre end hudkræft betyder jo ikke at man ikke kan tage hudkræft alvorligt som problem.

Her formår CIRCUMINFO inden for få linjer både at opstille en stråmænd og begå en logisk fejlslutning. Det bliver ikke mindre sørgeligt fordi at medlemmerne af foreningen gør en stor indsats for at fortælle hvor lange og fine uddannelser, de har.

For lige at gøre det helt latterligt strammer CIRCUMINFO sin fejlagtige pointe yderligere:

Ofte fremhæves det, at drengeomskæring er et langt værre indgreb end pigeomskæring

Ofte?

Jeg har fuldt noget med i debatten, og jeg har ALDRIG set en påstand om at drengeomskæring skulle være værre end pigeomskæring. Aldrig.

Den tossede tekst hvor man forsøger at tegne et billede af omskæringsmodstandere som værende rablende vanvittige kan findes her.

Nå.

Når man læser på CIRCUMINFO's hjemmeside, krakelerer det fredsommelige billede, som artiklen i Kristeligt Dagblad tegner af foreningen, overraskende hurtigt.

Og niveauet hos CIRCUMINFO er faktisk chokerende lavt hele vejen rundt. På trods af de mange højtuddannede folk som står bag.

Men hvad kan man også forvente af mennesker, som åbenbart mener, at det i 2016 er meget vigtigt at kæmpe for voksnes ret til at skære i raske børns tissemænd?

Del Ny forening kæmper for voksne mænds ret til at skære i drenges tissemænd