Denne mand mener ikke danskerne betaler nok i skat

Skrevet af Lennart Kiil

Venstre vil hæve bundskatten.

Du læste rigtigt: 

Venstre vil hæve bundskatten.

Den skat der rammer alle lavtlønnede og små selvstændige så urimeligt hårdt.

Den skat der rammer de ubemidlede og dem der kæmper og kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen på trods af fuldtidsarbejde eller 50+ timer om ugen på at få en forretning til at løbe rundt.

Den skat vil Venstre hæve.

Måske betyder det ikke alverden at hæve bundskatten nogle få procenter, når man sidder med en fyrstelig politikerhyre. Eller en ministerløn.

Men for almindelige lønmodtagere i det offentlige og private er det en drøj pille at sluge. Det kan vælte økonomien for mange.

Venstre har fuldstændigt mistet følingen med befolkningen. Partiet aner ikke, hvad der foregår ude i familierne og de små virksomheder.

Venstre er blevet et systemparti, der ikke kærer sig en døjt om de økonomiske forhold, almindelige mennesker må finde sig i her i landet.

Simpelthen.

Nu skal jeg fortælle jer noget, Venstre:

Danskerne kæmper ikke bare med verdens højeste skattetryk. De kæmper også med en skat, der sætter hårdt ind allerede på de først tjente kroner.

Det arbejdende folk og alle selvstændige betaler AM-bidrag allerede fra den allerførste krone, de tjener.

Og bundskatten slår til snart efter.

På Facebook skriver Helge Larsen som kender til forholdene ude i det virkelige liv:

Vore medarbejdere ude i detailhandlen knokler en vis legemsdel ud af bukserne med skæve arbejdstider og masser af weekendarbejde. Det sker typisk til kr. 18.000-20.000 pr. måned for et heltidsjob. I de seneste 36 år har jeg i stigende grad hovedrystende set på deres lønsedler. Som lavtlønnede betaler de alt for meget i skat. 

Der findes mange hundrede tusinde danskere, som arbejder fuld tid i det private til lønninger, som ligger omkring eller under 20.000 om måneden.

Der findes titusinder og atter titusinder af små selvstændige, som tjener endnu mindre end det.

De folk skider Venstre højt og flot på, når de hæver bundskatten.

Det er det almindelige arbejdende folk, som får Danmark til at hænge sammen og fungere, man skider på, når man for 100. gang hæver verdens i forvejen højeste skatter.

Det her er ikke i orden, Venstre.

I er ikke danskernes tillid værdige.

Det her tiltag fra jeres side ødelægger de sidste rester af vækstmuligheder for landet, mens I trækker penge fra borgere og civilsamfund - fra folket - til stat og det offentlige – til systemet.

I kærer jer for meget om systemet, som I uden skam i livet og med ethvert tænkeligt middel har sat jer for at hive penge ind til.

Men I har glemt folket. I har glemt hvem Danmark er. I har glemt hvem der producerer og får tingene til at flyde i det daglige.

Forhåbentligt bliver jeres regeringsperiode kort.

Og forhåbentligt kommer der snart et bredt folkeligt oprør mod de kvælende og altid stigende skatter som politikerne belemrer borgerne med her i landet.

 

Organisationer: