0

"Far, hvornår holder du op med at synge?"

Det var en formidabel koncert Dizzy Mizz Lizzy præsterede i forgårs på Roskilde Festivals Orange scene. Tim Christensen var virkelig i hopla - inderlidt tilstede i hver eneste sang.

Det virkede bestemt som om, han nød at holde fødselsdag på scenen foran en af de største menneskemængder til nogen koncert på dette års roskildefestival.

Publikum bestod både af de faste gæster som havde været med mange dage, og så lidt slidte ud, og så de mange lidt ældre, som var kommet på denne dag alene for at høre det legendariske band, som for nylig blev genforenet.

Den lange pause, som bandets bassist og trommeslager har haft, mærkede man ikke meget til. Der blev spillet med stor selvsikkerhed og præcision. Og ikke mindst, glæde!

Der var skruet meget højt op for lyden fra start, en anelse for højt for lidt af detaljerne druknede indledningsvist i bulder. Omvendt blev koncerten på den måde sparket i gang på en måde, som var umulig at ignorere.

Bandet fandt hurtigt tilbage til de gammelkendte hits, og publikum skrålede med for fuld hals.

At hovedparten af sangene i sættet kom fra debutalbummet Dizzy Mizz Lizzy, som i 1994 blev en milepæl i dansk rockhistorie, vakte genkendelsens glæde. Og hvorfor ikke også bruge det bedste, når man skal feste?

Tømmermændene forduftede fra pladsen og festivalen var atter i gang. Det var næsten umuligt ikke at rocke med og lade sig smitte af energien fra mændene i bandet.

Koncerten blev en fornem blanding af folkefest og intens tilstedeværelse på scenen, hvor alle gjorde det fremragende.

Men det var Tim Christensens lidenskab, der løftede præstationen det sidste stykke vej op, så den momentvist blev sublim. En koncertoplevelse der bliver siddende i kroppen længe endnu.

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35
Organisationer: 
Dizzy Mizz LizzyRoskilde Festival
Emner: 
kultur