Primære faneblade

Lukket

Så går det løs: Den herskende klasse fester på Bornholm for dine penge

Bornholm lægger hus til Folkemødet. Et event der presser økonomien hos i forvejen trængte regioner.

- Hvis vi skal have en produktivitetsforbedring på to procent hvert år, så skal vi finde pengene andre steder, og den største konto vi har, to tredjedele af vores udgifter, er personale. Konsekvensen er mindre personale, flere patienter, flere opgaver.

Sådan lød det fra Bent Hansen, formand for Region Midtjylland, da han tidligere på måneden overfor Jyllands-Posten gjorde status over forhandlinger, som regionerne havde indledt med regeringen.

Ifølge socialdemokraten var det næsten per definition umuligt at skære i de regionale budgetter, uden at det ville ramme kernevelfærden.

En gennemgang af blandt andet Region Midtjyllands udgifter foretaget af Journalista.dk, giver dog et noget andet billede af regionernes økonomi. Eksempelvis i forbindelse med Folkemødet, hvor regionerne fast er markant til stede.

I 2015 fandt Region Midtjylland således et hul i budgettet på 375.391,54 kroner, så den kunne sende en stor delegation af politikere og embedsmænd til Bornholm.

Skatteyderbetalt stjerneparade rundt om i teltene

Region Midtjyllands forbrug har langt fra været enestående, da mange regioner, kommuner, ministerier og andre skatteyderfinansierede organisationer også har brugt store beløb på den politiske festival.

I 2015 brugte eksempelvis Region Hovedstaden 602.832,67 kroner eksklusiv moms på deres deltagelse, hvilket ikke kun gav mulighed for at leje et helt badehotel til 97.700,65 kroner.

Ifølge aktindsigterne fremsendt til Journalista.dk, måtte hovedstadens skatteydere samtidig betale 30.464 kroner, så der kunne indkøbes 3.000 muleposer. Udgifter der blev afholdt samtidig med, at Region Hovedstaden forberedte en større sparerunde.

En andel del af forklaringen kan findes i, at Folkemødet er højsæson for kendte journalister og komikeres biindtægter:

Ved 2015-udgaven af Folkemødet optrådte fx DR-værten Signe Molde i Forsknings- og innovationsstyrelsens telt på festivalpladsen, hvilket ifølge Journalista.dk kostede skatteyderne 33.500 kroner. For det fik de en liveudgave af quiz-programmet, som Signe Molde toner frem over skærmen med på DR2 hver søndag aften.

Folkemødet løber ugen ud og har base i den nordbornholmske by Allinge, hvor blandt andet alle deltagende partier optræder på festivalens store scene.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

11/12/2019 - 15:35
Personer: 
Signe MoldeBent Hansen
Organisationer: 
FolkemødetRegion MidtjyllandRegion Hovedstaden
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn