Primære faneblade

Så går det løs: Den herskende klasse fester på Bornholm for dine penge

Del Så går det løs: Den herskende klasse fester på Bornholm for dine penge
Like F

Bornholm lægger hus til Folkemødet. Et event der presser økonomien hos i forvejen trængte regioner.

- Hvis vi skal have en produktivitetsforbedring på to procent hvert år, så skal vi finde pengene andre steder, og den største konto vi har, to tredjedele af vores udgifter, er personale. Konsekvensen er mindre personale, flere patienter, flere opgaver.

Sådan lød det fra Bent Hansen, formand for Region Midtjylland, da han tidligere på måneden overfor Jyllands-Posten gjorde status over forhandlinger, som regionerne havde indledt med regeringen.

Ifølge socialdemokraten var det næsten per definition umuligt at skære i de regionale budgetter, uden at det ville ramme kernevelfærden.

En gennemgang af blandt andet Region Midtjyllands udgifter foretaget af Journalista.dk, giver dog et noget andet billede af regionernes økonomi. Eksempelvis i forbindelse med Folkemødet, hvor regionerne fast er markant til stede.

I 2015 fandt Region Midtjylland således et hul i budgettet på 375.391,54 kroner, så den kunne sende en stor delegation af politikere og embedsmænd til Bornholm.

Skatteyderbetalt stjerneparade rundt om i teltene

Region Midtjyllands forbrug har langt fra været enestående, da mange regioner, kommuner, ministerier og andre skatteyderfinansierede organisationer også har brugt store beløb på den politiske festival.

I 2015 brugte eksempelvis Region Hovedstaden 602.832,67 kroner eksklusiv moms på deres deltagelse, hvilket ikke kun gav mulighed for at leje et helt badehotel til 97.700,65 kroner.

Ifølge aktindsigterne fremsendt til Journalista.dk, måtte hovedstadens skatteydere samtidig betale 30.464 kroner, så der kunne indkøbes 3.000 muleposer. Udgifter der blev afholdt samtidig med, at Region Hovedstaden forberedte en større sparerunde.

En andel del af forklaringen kan findes i, at Folkemødet er højsæson for kendte journalister og komikeres biindtægter:

Ved 2015-udgaven af Folkemødet optrådte fx DR-værten Signe Molde i Forsknings- og innovationsstyrelsens telt på festivalpladsen, hvilket ifølge Journalista.dk kostede skatteyderne 33.500 kroner. For det fik de en liveudgave af quiz-programmet, som Signe Molde toner frem over skærmen med på DR2 hver søndag aften.

Folkemødet løber ugen ud og har base i den nordbornholmske by Allinge, hvor blandt andet alle deltagende partier optræder på festivalens store scene.

Tak fordi du læste en original artikel på Folkets Avis

Du kan få adgang til al vores originale journalistik, men det kræver, at du bliver abonnent.

Det er dyrt for os at producere journalistik, og vi løber en betydelig risiko, når vi lægger os ud med den herskende klasse. Vi beder dig derfor støtte vores arbejde.

Vi tilbyder pakker fra blot 2 kroner om dagen og op – alt efter formåen og behov: Se abonnementer her.

Udgivet for :
Ceausescu. Foto: Ion Chibzii / CC BY-SA 2.0
Del Simon Emil Ammitzbøll overrasker alle: "Jeg er glad og forelsket (og det er hun også)"
Like F
Udgivet for :
Screenshot fra Twitter
Del Simon Emil Ammitzbøll overrasker alle: "Jeg er glad og forelsket (og det er hun også)"
Like F
På 3. pladsen med 929 delinger:
Lizette Risgaard. Foto: Ditte Valente
Del Så går det løs: Den herskende klasse fester på Bornholm for dine penge
Like F
På 1. pladsen med 1388 delinger:
Foto: Diliff / CC BY-SA 3.0
Del Så går det løs: Den herskende klasse fester på Bornholm for dine penge
Like F
/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */