Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

"Vi sparker din lille rotte"

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Denne gruppe er til stor skade for succesfuld integration og med til at fremme en forøget hadefuld 'dem og os' stemning, idet en del føler, at deres opfattelse af retssikkerhed overtrædes, hvis ikke de dømmes og udvises i tilfælde af, at det drejer sig om personer uden dansk statsborgerskab.

Samtidig er vi vidne til, at herboende udlændinge, der knokler 24/7 for at integrere sig mht uddannelse og arbejde, smides på porten for 'administrative forseelser', der dog ikke rammer andre og andet end bureaukratisk skabte paragraffer. Vreden ulmer - mange føler sig utvivlsomt angrebet på deres retfærdighedsfølelse.

Den slags skal tages alvorligt for ikke yderligere at animere folks trang til en dag 'at tage sagen i egen hånd'. Omvendt har vi principper ift beskyttelse af herboende udlændinge, så de ikke vilkårligt sendes tilbage til lande, som systematisk overtræder menneskerettighederne.

Det er for mig at se et vanskeligt dilemmaspil ikke mindst, når konventioner inddrages, Danmark selv har sat dets signatur på.

Let er det ikke, og vi kan hver som en nå et punkt, hvor nok er nok. At fortie sandheden om bagsiden af flygtninge/indvandrerproblematikken er dog som at urinere i et forsøg på at holde varmen. Vreden kan eksplodere i en bølge af selvtægt, som vi har set eksempler på i Køln, når gemte sager pludselig dukker op.

Vi må deale med tungtvejende konsekvenser og træffe til tider dybt ubehagelige valg i denne 'post Kølntid', som det ser ud til, at samfundet er på vej ind i.

Jeg har ingen patentløsninger på noget som helst og agter blot at dele nogle refleksioner med jer. Men at ignorere tingenes tilstand i håb om at fremstå god og renfærdig er næppe vejen frem.

Så meget burde de seneste uger og måneders begivenheder dog have lært os ej heller at bortforklare og relativere kriminelle episoder og et utal af sager om grov sexchikane til atomstøv i håb om, at det hele bare forsvinder.

Kilde:
http://stiften.dk/alarm-112/ma...

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn