Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Jalving er ikke sexist – men det er mange af dem som beskylder ham for at være det

Nogle mener åbenbart, at Helle Thorning skal skærmes imod hård kritik, fordi hun er kvinde. Disse mennesker er de egentlige sexister.

Mange - især på venstrefløjen - siger nu, at Mikael Jalving er sexist eller at han skriver sexistisk, fordi han kritiserer den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt i hårde vendinger.

De mennesker tager fejl.

Det er ikke sexitisisk at kritisere en kvindelig tidligere statsminister. Faktisk ville det være sexistisk at undlade at kritisere hende, blot fordi hun er kvinde.

Når man deltager på højeste niveau, så vil der komme kritik - ja, så skal der komme kritik. Den kan man ikke afslå sig med henvisning til sit køn.

De mennesker, som kalder Jalving sexist, eller mener, at hans kritik er udtryk for sexisme er selv på sin vis sexister, fordi de vil skærme det ene køn mod kritik som knap ænses, når den rammer det andet.

Jalving skriver ofte hårdt om mange mennesker. Hans kritik er lige på og hård. Det er nu engang den måde, han går til biddet på.

Det nytter ikke pludselig at anklage ham for sexisme, fordi hans hårde retorik og ligefremme stil denne gang rettes mod en magtfuld kvinde.

Det ville jo tværtom være sexistisk, hvis han skånede kvinder fra den hårde tone - som er hans vanlige og velkendte stil - blot fordi de var kvinder.

Venstrefløjen vil gerne gøre det til et spørgsmål om køn, fordi de så kan dømme Jalving ude. Er han først gjort til sexist, behøver man ikke længere lytte til hans kritik.

Samme trick har været benyttet over for skeptikere i indvandrerdebatten i årtier. Der kalder man bare folk racister.

Nu vil nogen måske indvende, at det ikke er kritikken, der er problemet, men tonen i debatten - altså de ord Jalving vælger at bruge.

Men igen, om man bryder sig om det eller ej, så er "tonen" i kritikken af politikere benhård.

En mandlig politiker, som ikke udviser handlekraft, kaldes en vatpik. Drikker han øl bliver han til fadbamsen.

Hvis vi kan lære noget af Jalving-gate, så må det være, at der på venstrefløjen stadig i udpræget grad trives en opfattelse af kvinder som det svage køn. Også mentalt.

Ellers ville man vel ikke fare sådan i flint over, at kritik af en type, som dagligt rammer magtfulde mænd, nu denne gang ramte en magtfuld kvinde.

Jalvings blog kan du finde her:
http://jyllands-posten.dk/deba...

Diverse reaktioner findes i blogs i JP, i andre dagblade og på de sociale medier.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn