Få adgang til alt indhold, slip for reklamer og støt Folkets Avis!

59,-
per måned

Karen og Kvindekampen

I går udkom bogen Frihedsfeministen forfattet af Thomas Vilhelm som samtalebog med den legendariske rødstrømpe og jordemoder Karen West.

Og det blev fejret på behørig vis med reception og debat på Toga Vinstue. Og debatten ville ingen ende tage, men det vender vi tilbage til.

For som lidt af en overraskelse, i hvert fald for mig, kom journalist og musiker Torben Steno forbi og gav et par numre. Det om "tre ældre kvinder på en bøssepar i november" gav anledning til både latter og bifald.

Det musikalske indslag løste op for stemningen og nu var det tid til det egentlige.

Toga Vinstue var et velvalgt samlingspunkt for en præsentation af bogen om Karen West. Kvindekamp er nemlig ikke det eneste, der ligger Karen West på sinde. Også retten til at ryge på værtshuse, står hun fast på.

I det hele taget er frihedskampen i bred forstand en konstant i Karens liv. Sådan forklarer hun sin bevægelse fra den yderste venstrefløj over til Liberal Alliance og nu endelig som partiløs - helt fri.

Venstrefløjen er blevet forstokket og den er blevet berøringsangst over for den kolossale udfordring som indvandringen fra hovedsageligt muslimske lande har vist sig at være. Men det forhold på venstrefløjen var nu i bedring, mente Karen West.

Og netop den etniske kvindekamp blev aftenens hovedtema, ligesom det sikkert også fylder betydeligt i bogen.

Sløret blev løftet for en del af det, da bogens redaktør, Anne Rosengård, virkede som ordstyrer i paneldiskussionen mellem Thomas Vilhelm og Karen West.

Både indhold, et par spændende episoder, og tankerne omkring bogens tilblivelse - blandt andet hvorfor Karen West havde valgt at få forfatter på i stedet for selv at skrive - kom samtalen omkring.

Og så kom snakken igen til at dreje sig om kvindekamp i indvandrermiljøer.

Publikum var da også særdeles farverigt - stemningen var god, og Karen havde meget travlt med at signere bøger til de mange fans.

Jo, fans var der bestemt i publikum. En mangeårig indsats på det svære og konfliktfyldte område aftvinger med rette en god del respekt.

Fjender har Karen også skabt sig gennem årene. Men de havde heldigvis valgt at holde sig væk denne aften i august, eller i hvert fald at holde deres mund.

Alligevel blev der krydset klinger og enkelte i publikum gav sig meget rigelig tid til at gå i detaljer med bogen og stille kritiske spørgsmål - lidt for langtrukkent, men til gengæld bragte det et par interessante episoder fra bogen frem i lyset.

Det blev sent før debatten fik ende. Det var en interessant aften, der gav appetit på bogen.

Del Karen og Kvindekampen