Lad nu børn være børn

Pixabay

Foto: Pixabay
Skrevet af Martin Dyrhøj

Lad nu børn være børn, så vi ikke tager barndommen fra vores kære børn.

I dag har vi så travlt med, at børn skal blive voksne i en tidlig alder og begynde at tage ansvar... men hvorfor?

Hvad er der pludselig galt i at prøve grænser af og nyde sin barndom uden pres på skuldrene.

Spørger man mig, så synes jeg, at vi lægger alt for meget pres på vores børn og unge den i dag. Der er ikke noget at sige til, at depression i højere og højere grad rammer børn og unge i en ung alder.

Vi skal nok nå det hele

Danske forældre sætter generelt højere og højere krav til deres børn - måske lidt for høje. Det er de færreste mennesker, der ønsker at tænke tilbage på en barndom, hvor stress og pres var nogle af nøgleordene. Hvorfor er det vi har så travlt med, at vores børn skal blive voksne, inden de overhovedet ved, hvad det vil sige at tage ansvar?

Skulle vi måske ikke til at klappe hesten for en gangs skyld?

Der er intet at sige til, at børn føler sig presset. Skolereformen gør ikke situationen bedre, da lange skoledage og karakterkrav blot er med til at sætte et ekstra stort pres på elever i de danske folkeskoler.

Det er på tide at gøre noget

Udviklingen går den forkerte vej – og det er nu, vi skal reagere.

Det er nu, at politikerne skal tage deres ansvar alvorligt. Det er nu, at forældrene skal huske på, at de også har været børn engang – og at barndommen er noget af det bedste vi har.

Det er på tide, at vi tænker over, hvad børn rent faktisk har brug for.

En god uddannelse er selvfølgelig eftertragtet, men det skal man ikke tænke over, når barnet er 5-6-7-8-9-10 år. I den alder skal børn have lov til at lege og udforske verden.

Skruer vi lidt ned for hastigheden og giver slip på alle vores bekymringer, så vil udviklingen vende sig - til glæde for hele samfundet.

//Martin fra https://rito.dk

Del Lad nu børn være børn