Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Stop jer selv, statsansatte grædekoner

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Stop jer selv, statsansatte grædekoner

Skrevet af Lennart Kiil

En katastrofe er under opsejling i Danmark, må vi forstå på de ansatte i styrelser og andre bureaukratiske organer, der nu skal flyttes væk fra hovedstaden og ud i det ganske land.

Det er jo forfærdeligt at skulle forlade storbyens trygge rammer og flytte ud i provinsen. Derud hvor produktionen rent faktisk finder sted. Hvor maden bliver til - og hvor man ser naturen.

Og det er da også "træls" at skulle ud, hvor det lugter af gylle, fisk og dieselolie, når man er vant til at sidde på et kontor med aircondition og udsigt over Indre By med elbiler, kulturtilbud og eksotisk mad så langt øjet rækker.

Men det er altså ikke et samfundsproblem. Det er ikke noget, der bør fylde mediebilledet uge på uge. Bureaukraterne har jo ikke mistet deres job som de hundredetusindvis af industriarbejdere i den private sektor.

Set fra et samfundsmæssigt perspektiv er decentralisering en sund, god, langsigtet og bæredygtig udvikling. Det er sundt, at bureaukrater kommer tæt på de mennesker og brancher, som de i dag herser rundt med på sikker afstand - helt uden forståelse for verden uden for Søerne.

Det giver en noget bedre indsigt i realiteterne, når man skal se producenterne og arbejderne i øjnene som mennesker, som naboer, som venner. Ikke bare som tal i et regneark.

Det er sundt for statsansatte at komme ud i provinsen hvor produktionsjob forsvinder blandt andet på grund af for meget centralisering, bureaukrati, kontrol, indblanding og overvågning.

Det er vigtigt, at magthavere og skrankepaver med egne øjne ser, hvad konsekvenserne af en for stor og for bureaukratisk offentlig sektor er uden for Københavns bygrænser.

Så tør øjnene, kære bureaukrater:

Måske I kunne lære noget. Det er ikke kun i København, man oplever livet.