Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Man gjorde en ung kvinde fortræd

D. 12.2.13 lå den unge Karina Hansen i sin seng i sit hjem.

Hun havde afsluttet 1.g, men led af den udmattende træthedssygdom, ME, myalgic encephalomyelitis, en tilstand hun kom i, efter hun fik mononukleose og en influenza-vaccination, men hun var ved sine fulde fem, kommunikerede med normalt sprog og havde ønsker til bla. madvalg og til sit liv.

Men pludselig kom der 8 betjente og hentede hende uden hverken røde eller gule indlæggelsespapirer. Hun blev tvangsindlagt. Hun fik frataget sin diagnose, stillet af førende specialister, og fik tildelt diagnosen tilbagetrækningssyndrom af psykiaterne.

Ingen lyttede til hendes fortvivlede opringninger om hjælp:

  • Hendes telefon døde dagen efter indlæggelsen, og siden har ingen udenfor ’murene’ hørt hende tale.

  • Hun fik ikke tildelt en patientrådgiver ved indlæggelsen og ikke siden.

  • Hun fik ikke mulighed for at få afsendt en klage indenfor de første 5 dage efter indlæggelsen, så hendes sag kunne komme for en dommer.

  • Psykiaterne forbød hende besøg af familie og venner.

Alle regler der kunne overtrædes blev overtrådt.

Hun blev tvangsindlagt, fordi i Danmark acceptere man ikke, at unge mennesker kan være lantidssyge. Straks er der nogle psykiatere, som tror, at det er forældrene, som gør deres barn sygt, og der er en klippefast tor på, at tvangsfjernelse fra hjemmet og en psykiatrisk behandling vil hjælpe den unge. Man ser det samme billede over hele den vestlige verden. Langtidssygt barn - forældrene får skylden - og barnet bliver fjernet.

Nu TRE ÅR efter sidder Karina Hansen i en kørestol på et bosted for hjerneskadede uden mulighed for at kommunikere, hun forstår ikke spørgsmål, hun har intet sprog, og hun kan ikke genkende sin familie. Hun kan ikke styre sit ansigt og grimasserer hele tiden. Enten er hun dybt traumatiseret, dybt medicineret eller begge dele.

Karina Hansens menneskerettigheder og retssikkerhed er blevet overtrådt et utal af gange.

Kan Danmark være denne behandling bekendt?

V.h. Bente Stenfalk , næstformand i Borgerretsbevægelsen

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10