Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Roskilde – din gamle luder

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Roskilde – din gamle luder

Skrevet af Knud Damgaard

Masser af kold øl i en fart, drinks med eksotiske strejf og frem for alt – helt fantastisk mad!

Hvilken festival i verden byder på alt, fra håndholdte hot-dogs til tartar sadwich eller thai mad med michelin-stjerner i bagagen? Ingen, vil jeg tro. Roskilde, du er unik!

Musikudbuddet kan vi diskutere, men det er mest af alt et spørgsmål om smag.

Og da jeg - på baggrund af min fars kommentarer som ”det lyder som en boremaskine der er ved at gå i stykker” tilbage i sluttresserne - besluttede mig for, at den slags smagsdommeri aldrig skulle undslippe min mund, vil jeg under ingen omstændigheder holde det op mod dig.

Dog har jeg lige for jeg ved ikke hvilken gang haft 15 gæster i mit hjem – kun med det formål at give dem en god festival og hygge mig med dem.

Tro mig, det gjorde vi med en bred skare fra hele verden; USA, Argentina, Venezuela, Irland, Finland og endda Bornholm.

Men jeg må indrømme, at jeg har det svært med dine formålsparagraffer; økologi, bæredygtighed, CO2-neutralt og så videre klinger hult, når jeg skuer ud over campingarealet, hvor der flyder med affald i en uhørt grad, og hvor traktorer fra i dag vil samle 1.800 tons affald i store bunker.

Teltdug, soveposer, liggeunderlag og en masse tomme dåser, vil give fuglelivet på pladsen hæderkronede dage og måger i 1000 tal vil angribe den midlertidigt ændrede horisont med stor appetit.

Det forstår jeg ikke. Jeg forstår ikke, at intentionerne på festivalen ikke står mål med indlevelsen fra dit publikum.

Når vejvagterne i de omkringliggende gader gør alt, hvad de kan for at få det hele til at afvikle lidt enklere, så er der alligevel forældre som mister tålmodigheden og på trods af at de kun har 2 minutter foran sig før det næste Kiss and Ride, så kan de slet ikke forstå at man ikke bare lige må smide øsen ind i rabatten og blokere for andre, vende bilen mellem halvfulde festival gæster på strejf i lokalområdet og vagter, der - med livet som indsats - prøver at gøre det rart og sikkert for jeres børn.

Når mor eller far, fordi de bliver bedt om at følge reglerne, farer op i en spids, fordi de 3 timer de har siddet i kø nu kan ses forlænget med de føromtalte 3 minutter, så husk på at den ”del vil jeg da skide på” holdning og du skal ikke komme her, for ”det er mit barn” holdning, den tager din pode sig med ind på området, den holdning viser sig som en ligegyldighed overfor andre mennesker og deres ejendele, hvilket tydeligere og tydeligere ses på bunkerne af skrald.

Det bliver jo heller ikke bedre af at mor lige kommer forbi med et happy meal fra McD, vel og mærke 2 timer gammelt, nu med pommes frites svarende til en våd søndags Berlinger.

Hvorfor skal den bil belaste muligheden for at afsætte gæster i et virkeligt ærinde og hvorfor var den, muligvis 10 gange bedre, mad på pladsen ikke godt nok?

Det er også mig en gåde, at du tillader alle de mennesker som sidder i køen i dagevis at både skide og pisse i naboernes haver, ligesom det er mig en gåde at de tror de er i deres fulde ret til det. Eller lave ”jeg kan lægge den længste kage ned af rutschebanen i børnehaven” konkurrence og til med mene at man er uforskammet når man nævner det og beder dem forsvinde fra det i forvejen spærrede område.

Hvad er det du prøver at fortælle mig Roskilde, hvad er det du prøver at sige, viser du mig 100 vis af paradokser som jeg så selv kan sætte sammen til teorier? Vil jeg få noget ud af det?

Roskilde – du er en gammel luder, uanset hvad vej du vender dig, så vender din røv bagud og du lugter tiltagende mere og mere af lort.

Hvor er det ærgerligt, du havde ellers planlagt en smuk alderdom.

Knud Damgaard