Gå til hovedindhold

Efter milliardsvindel: Chef hos SKAT får lønforhøjelse - 134.000 ekstra årligt

Af Lennart
Kildemedier

Socialdemokraten Jeppe Bruus Christensen skal være kommunikationschef i SKAT. Og i den forbindelse skruer SKAT gevaldigt op for lønnen.

Det kan Journalista.dk afsløre, efter at mediet har søgt om indsigt i sagen.

Ikke mindre end 134.000 ekstra årligt får Jeppe Bruus Christensen i forhold til sin forgænger på posten.

Man må sige, at SKAT forstår at brænde danskernes penge af - nu også på dårlige undskyldninger.

Jeppe Bruus Christensen er selv - ikke overraskende - ganske tilfreds med sit nye job, hvor han kommer til at tjene mere end den i forvejen høje løn, han var vant til som medlem af Folketinget:

Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde som kommunikationschef i Skat

Lidt mere kryptisk var en efterfølgende udtalelse til DR om SKAT fra den nye kommunikationschef:

Det er vores allesammens Skat

Javel, ja. I så fald må man da håbe, at "vores allesammens Skat" i fremtiden vil passe lidt bedre på vores "allesammens penge".

SKAT benyttede i forgårs lejligheden til at liste en offentliggørelse af nye skandaler - overførsel af mindst 12,3 milliarder kroner til udenlandske svindlere - ud en sen tirsdag aften, da medierne havde travlt med at dække hjemvendte OL-helte.

Jo, den slags trick i kommunikationsafdelingen kræver uden tvivl en dreven chef. Medierne var dog alligevel på pletten denne gang, så SKAT's forsøg på at feje problemerne ind under gulvtæppet slog fejl.

Samlet set står den nye kommunikationschef til en årsløn på mere end en million gode danske kroner. Det er omkring en kvart million mere årligt end et medlem af Folketinget tjener ind. Og i forhold til en almindelig lønmodtager, en afdelingsleder i en privat virksomhed eller en lille selvstændig er det simpelthen en fyrstelig gage.

Set fra skatteborgernes synspunkt er dette lønhop en hån. SKAT føjer ganske enkelt spot til skade, når man først forærer danskernes penge til svindlere i udlandet og efterfølgende sætter cheflønninger i vejret.

Jeppe Bruus Christensen har tidligere kritiseret SKAT for at være dårlig organiseret. Nu har man i hvert fald fået lukket munden på kritik fra den kant.