SPACE ELEVATOR: Den første koncert i rummet?

Der er ingen grund til at række ud efter stjernerne når man kan rejse op til dem! Rockbandet Space Elevator har kun eksisteret i ganske få år, men sammen har de fire medlemmer allerede fået en surrealistisk og speciel oplevelse for livet, som mange sikkert drømmer om.

The Duchess og David startede skriveprocessen, med en vision og ambitioner om et stort band og det har de helt klart formået at sætte sammen! Navngivningen på et band er ikke lige til, men de endte op med en liste på tredive navne og besluttede sig for Space Elevator, da det lyder interessant og som et stort navn. En catwoman med en fantastisk stemme, professionelle musikere med lange karrierere bag sig og en rocket stil udgør bandet og deres musik kan kun anbefales. Forsangeren the Duchess stemme er meget gennemslagskraftig og det viser hun fint i blandet andet sangen I Will Find You (Gallifrey Dreams)¸ som ifølge the Duchess, er en kærlighedssang til doktoren i TV-serien Doctor Who.  

På rumrejse

En aften modtog David et opkald fra en ven, som fortalte, at han havde hørt i radioen, at Thoth Technology, Inc., Canadas førende firma inden for rumteknologi, har store planer om at bygge en 20 km høj spiral elevator op mod universet. Det lyder som noget fra en sci-fi film, men teknologien udivkles hurtigt og vi lever efterhånden i et yderst højteknologisk samfund. David skrev til virksomheden, at han er i et band ved navn Space Elevator og spurgte om det havde interesse.

Han regnede ikke med at få et svar tilbage, men drømme kan blive til virkelighed. De svarede og nu har bandet lagt musik til den computeranimerede promo video til elevatoren ThothX Space Tower med sangen Elevator. Elevatoren er endnu ikke under konstruktion, men patentet er lavet og metoderne er fundet. Den har tre formål: At gøre rejsen til rummet nemmere og billigere, forbedre mulighederne for forskning og fremme turisme til universet. Måske samarbejdet med Thoth Technology, Inc. kan føre til den første koncert i rummet?

photo taget af Carolina Roberta
 Space Elevator og medlemmerne af Thoth Technology, Inc. - photo taget af Carolina Roberta

Space Elevator og medlemmerne af Thoth Technology, Inc. - Photo taget af Caroline Roberts

 

Ombord på radio teleskopet 

Canadas største radio teleskop ved Algonquin Radio Observatory, har en skål på 46 m i diameter og er placeret i Ontario langt, langt ude i naturen.  Thoth Technology, Inc. foreslog at de kunne skyde musik videon til sangen Elevator ombord på den og der blev naturligvis takket ja, til denne enestående mulighed. Bandet rejste hele vejen fra England dertil i september i år, for at lave musik videoen, som offentliggøres i april 2017 sammen med en single.

Photos taget af bandmedlem
Stortrommen hejses op - Photos taget af bandmedlem

                                                                                                                  

Photos taget af bandmedlem
Stortrommen hejses op - Photos taget af bandmedlem

Stortrommen hejses op - Photos taget af bandmedlem

At transportere store instrumenter derop er ingen nem opgave. Stortrommen, som de havde lånt af logistiske årsager, skulle hejses op i et spiltov. De øvrige instrumenter blev båret op. Det er ikke hver dag, man ser en stortromme blive hejst op og lande på en stor tallerken, som har kontakt til rumfartøjer og observerer hvad der foregår langt væk fra jorden.                               

Det var en kæmpe oplevelse for bandet og man kan da kun være misundelig: At stå dér, fire mennesker, langt væk fra alting, på den kæmpestore flade på det fascinerende radio teleskop, omgivet af den flotte canadiske natur og en smuk himmel, tage solbrillerne på og spille rigtig god og original musik er en oplevelse for sig!  Prikken over i’et i oplevelsen må være, at temaet for musikken er universet, så det kunne ikke passe bedre sammen. Det bliver spændende at se videoen!

Fremtiden ser bestemt meget interessant ud for bandet og den skal der naturligvis følges op på! Indtil videre har bandet udgivet et album, både på iTunes, CD og LP, signeret og usigneret, samt en EP. Deres næste album er undervejs og forventes udgivet til næste år.

I oktober afsluttede de turnéen Out of This World Tour 2016 med co-headliner Cats in Space. Bandet er igang med at planlægge turnéen for foråret/sommeren 2017. Måske kommer de til Danmark?

Se mere på: http://spaceelevatorband.com/music

Organisationer: 
Emner: