Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Du betaler: Kommunalpolitikere brændte 33.681 af på gourmetmad

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Citathistorie: 

Du betaler: Kommunalpolitikere brændte 33.681 af på gourmetmad

Amager Ressource Center – det lyder smart, men dækker i virkeligheden blot over en losseplads og et forbrændingsanlæg på Amager.

Men måske er det smarte navn medvirkende til, at politikerne føler, at losseplads og forbrænding hører sammen med gourmetmiddage på luksusrestauranter højt hævet over den flade ø.

Kreativiteten fejler i hvert fald sjældent noget, når politikerne skal finde måder at misbruge skattemidler på.

Men ligesom Amager Ressource Center - ARC - dækker over losseplads og forbrændingsanlæg, så dækker "bestyrelsesmiddag" i virkeligheden over svineri med betroede midler.

Det afslører mediet Journalista.dk i en artikel, der også sætter navn på de forskellige pampere, som deltog i middagen.

Naturligvis havde politikerne ledsagere med. For det må også være skatteborgernes opgave at betale for mad og drikke til politikernes mænd og koner. Selvfølgelig, vi lever vel i et velfærdssamfund, ikke.

Journalista.dk har fået aktindsigt i sagen, og den viser, at beløbet for ædegildet til politikerne med mænd og koner overstiger det beløb, som ellers normalt ses som en øvre grænse for hvor mange skattemidler der må bruges på den slags.

Naturligvis har ARC en undskyldning klar. Også når ansvaret skal fralægges, er den type af offentligt drevne selskaber altid ganske kreative i deres tankegang.

På ARC's hjemmeside finder vi det sædvanlige ordsvalder, som står i skærende kontrast til den måde man rent faktisk agerer på:

Vi har i 2014 tilsluttet os principperne om samfundsansvar i FN’s Global Compact, og vi vil arbejde for at fremme menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption

I glemte lige "... og spise dyre middage på skatteborgernes regning". Men det lyder jo heller ikke helt så godt. Det er jo noget I gør. Det andet er snak og flotte hensigter.

Prisen per kuvert for den fine middag var i øvrigt intet mindre end 1295,-

En pris der står i skærende kontrast til niveauet på det omgivende Amager. Men politikerne skal selvfølgelig have det bedste - på skatteydernes bekostning.

Del Du betaler: Kommunalpolitikere brændte 33.681 af på gourmetmad