Primære faneblade
Citathistorie: 

Antal

Du betaler: Kommunalpolitikere brændte 33.681 af på gourmetmad

Der manglede ikke noget, da politikere med ledsagere spiste gourmet-middag på skatteydernes regning. Foto: Pixabay

Amager Ressource Center – det lyder smart, men dækker i virkeligheden blot over en losseplads og et forbrændingsanlæg på Amager.

Men måske er det smarte navn medvirkende til, at politikerne føler, at losseplads og forbrænding hører sammen med gourmetmiddage på luksusrestauranter højt hævet over den flade ø.

Kreativiteten fejler i hvert fald sjældent noget, når politikerne skal finde måder at misbruge skattemidler på.

Men ligesom Amager Ressource Center - ARC - dækker over losseplads og forbrændingsanlæg, så dækker "bestyrelsesmiddag" i virkeligheden over svineri med betroede midler.

Det afslører mediet Journalista.dk i en artikel, der også sætter navn på de forskellige pampere, som deltog i middagen.

Naturligvis havde politikerne ledsagere med. For det må også være skatteborgernes opgave at betale for mad og drikke til politikernes mænd og koner. Selvfølgelig, vi lever vel i et velfærdssamfund, ikke.

Journalista.dk har fået aktindsigt i sagen, og den viser, at beløbet for ædegildet til politikerne med mænd og koner overstiger det beløb, som ellers normalt ses som en øvre grænse for hvor mange skattemidler der må bruges på den slags.

Naturligvis har ARC en undskyldning klar. Også når ansvaret skal fralægges, er den type af offentligt drevne selskaber altid ganske kreative i deres tankegang.

På ARC's hjemmeside finder vi det sædvanlige ordsvalder, som står i skærende kontrast til den måde man rent faktisk agerer på:

Vi har i 2014 tilsluttet os principperne om samfundsansvar i FN’s Global Compact, og vi vil arbejde for at fremme menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption

I glemte lige "... og spise dyre middage på skatteborgernes regning". Men det lyder jo heller ikke helt så godt. Det er jo noget I gør. Det andet er snak og flotte hensigter.

Prisen per kuvert for den fine middag var i øvrigt intet mindre end 1295,-

En pris der står i skærende kontrast til niveauet på det omgivende Amager. Men politikerne skal selvfølgelig have det bedste - på skatteydernes bekostning.

13/2/2019
Organisationer: 
Amager Ressource Center
Emner: 
politik
Typer: 
Citathistorier
Citer med linket her:

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil