Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse FOLKETS AVIS: Vi skal gøre op med det organiserede nasseri

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

FOLKETS AVIS: Vi skal gøre op med det organiserede nasseri

Skrevet af Lennart Kiil

KVINFO har hen over årene modtaget hundredevis af millioner i offentlige tilskud - uden nogen har sat spørgsmålstegn ved det for alvor.

Hvordan kan det gå til?

Problemet er, at den almindelige presse i Danmark selv modtager masser af offentlige tilskud, så den tager ikke de her sager op.

Nu er det slut.

Med Folkets Avis har danskerne fået et medie, der lige netop tager fat i den her slags sager, som de andre medier ikke kan eller tør tage fat i.

KVINFO er en god case at se nærmere på, fordi denne organisation har modtaget offentlig støtte i et halvt århundrede.

Det er simpelthen blevet en vane for politikerne at tildele KVINFO støtte. En vane man ikke udfordrer. En dårlig vane man ikke sætter spørgsmålstegn ved.

Måske er mange politikere slet ikke klar over, at de - hver gang en finanslov vedtages - er med til at berige Kvinfo med mange millioner skatteyderkroner.

Finansloven er trods alt en svært overskuelig størrelse.

Det kan komme dertil, hvor en organisation simpelthen uden videre beriges af politikerne - simpelthen fordi sådan gjorde man også de foregående år.

Det er altså ikke løbende blevet vurderet, om KVINFO's arbejde stadig er af en karakter, som retfærdiggør, at den selvejende institution uden videre modtager mange millioner årligt fra fælleskassen.

Dertil er KVINFO interessant at se nærmere på, fordi organisationen tidligt i sin historie havde et klart fokus, men efterhånden blev det bredere og mere uklart i takt med, at man kunne hente offentlige støttekroner på flere og flere områder.

Og såden er det givetvis også med mange andre mere eller mindre politiserende og ideologiske organisationer, som hævder at være almennyttige.

Ingen af disse skal længere føle sig trygge ved år efter år at snable skatteydernes midler. Ikke sålænge Folkets Avis eksisterer.

Del FOLKETS AVIS: Vi skal gøre op med det organiserede nasseri