Primære faneblade

Lukket

FOLKETS AVIS: Vi skal gøre op med det organiserede nasseri

KVINFO har hen over årene modtaget hundredevis af millioner i offentlige tilskud - uden nogen har sat spørgsmålstegn ved det for alvor.

Hvordan kan det gå til?

Problemet er, at den almindelige presse i Danmark selv modtager masser af offentlige tilskud, så den tager ikke de her sager op.

Nu er det slut.

Med Folkets Avis har danskerne fået et medie, der lige netop tager fat i den her slags sager, som de andre medier ikke kan eller tør tage fat i.

KVINFO er en god case at se nærmere på, fordi denne organisation har modtaget offentlig støtte i et halvt århundrede.

Det er simpelthen blevet en vane for politikerne at tildele KVINFO støtte. En vane man ikke udfordrer. En dårlig vane man ikke sætter spørgsmålstegn ved.

Måske er mange politikere slet ikke klar over, at de - hver gang en finanslov vedtages - er med til at berige Kvinfo med mange millioner skatteyderkroner.

Finansloven er trods alt en svært overskuelig størrelse.

Det kan komme dertil, hvor en organisation simpelthen uden videre beriges af politikerne - simpelthen fordi sådan gjorde man også de foregående år.

Det er altså ikke løbende blevet vurderet, om KVINFO's arbejde stadig er af en karakter, som retfærdiggør, at den selvejende institution uden videre modtager mange millioner årligt fra fælleskassen.

Dertil er KVINFO interessant at se nærmere på, fordi organisationen tidligt i sin historie havde et klart fokus, men efterhånden blev det bredere og mere uklart i takt med, at man kunne hente offentlige støttekroner på flere og flere områder.

Og såden er det givetvis også med mange andre mere eller mindre politiserende og ideologiske organisationer, som hævder at være almennyttige.

Ingen af disse skal længere føle sig trygge ved år efter år at snable skatteydernes midler. Ikke sålænge Folkets Avis eksisterer.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:36

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil