Gå til hovedindhold

Løkkes Flygtningekurs er Utilgivelig

Af Morten Overgaard

B.T. kunne for nylig afsløre at Danmarks befolkningstal vil vokse med 170.000 ikke-vestlige indvandrere frem til 2020.

Nogen "afsløring" er det vel næppe, for det er en ganske simpel konsekvens af den politik som regeringen fører.

Hvordan kan en regering - som angiveligt skulle stå for en stram udlændinge-politik - forsvare en sådan udvikling?

I flygtninge-spørgsmålet er der ved at etablere sig en holdning i den borgerlige lejr om at flygtninge ikke rigtig er flygtninge. Ræsonnementet er at når man "flygter" gennem 10-15 fredelige lande for at komme hele vejen til Nordeuropa, så handler ens sag om mere end blot personlig sikkerhed:

Mon ikke rige Danmark trækker lidt mere end fattige Tyrkiet, Jordan, Bulgarien og Polen?

Flere borgerlige politikere er godt klar over denne sammenhæng. Anders Samuelsen trak overskrifter da han i en DR-debat med Morten Østergaard nægtede at kalde flygtninge for flygtninge. Lars Løkke har konsekvent omtalt situationen som en "migrantkrise".

Jeg kan "tilgive" venstrefløjen for at se situationen på en anden måde, og jeg kan forstå deres ønske om at hjælpe folk til et bedre liv. Men jeg kan ikke tilgive en borgerlig regering - som er bevidste om migrant-elementet i situationen - for blot at ignorere det og lade indvandringen køre videre på fuld skrue.

Hvis man vil stoppe flygtningestrømmen er den eneste mulighed at frasige sig eller omfortolke FN's asyllov. Men det vil Løkke og Venstre ikke gøre.

Formentlig fordi det kan skade deres eget "brand" internationalt.

Og DF - som kunne stå fast på en konventionsændring hvis de ville - virker til at have givet helt op. Istedet er vi vidne til en situation hvor mere end 170.000 indvandrere vil komme hertil, og ingen ved hvad der skal ske med dem på den lange bane - hvordan integrationen skal lykkes, om den overhovedet vil lykkes og hvad konsekvenserne bliver hvis den slår fejl?

Hvad laver Lars Løkke i stedet for at arbejde for Danmark langsigtede fremtid? Tja, han holder møder med Obama hvor han smiler til kameraerne og og fortæller dårlige vittigheder. Han sidder på Facebook sent om aftenen og svarer på kommentarer. Og så gør han vel den nødvendige minimums-indsats der skal til for at holde Danmark kørende det næste halve år?

Dansk politik har en enorm evne til at trække dets spillere ind på den korte bane og lade dem glemme den langsigtede strategi. Jeg tror ikke Lars Løkke har nogen langsigtet plan for Danmark - intet han har sagt eller gjort har demonstreret eksistensen af en sådan.

I stedet handler det hele om den korte bane, alt imens han lader til at nyde statsministerrollen og alle de ting der følger med.

Med en sådan kurs - en fuldstændig utilgivelig kurs fra et borgerligt regeringsparti - har Venstre vel orkestreret sin egen gradvise undergang. I meningsmålingerne er de næsten halveret sammenlignet med deres storhedstid under Anders Fogh, mens LA og DF vokser og et parti som Nye Borgerlige står parat i kulisserne.

En sådan udvikling er vel fortjent, for et borgerligt parti skal måles på dets resultater i stedet for dets kommunikative udmeldinger.

I et så vigtigt spørgsmål som flygtninge/migrant-krisen kan det ikke forsvares at man sjofler de nødvendige løsninger for blot at hyppe sin egen karriere.

Venstre og i øvrigt også Dansk Folkeparti er fuldt ud bevidste om migrant-elementet i situationen, men de gør intet. Alt imens udsættes Danmark for den største befolknings-ændring nogensinde og ingen ved rigtigt hvad det skal ende med.

Fra en borgerligt orienteret regering som har markedsført sig på en stram udlændinge-politik er det simpelthen skammeligt - og fuldstændig utilgiveligt.