Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Nej, vi er IKKE længere et rigt land

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Nej, vi er IKKE længere et rigt land

Skrevet af Lennart Kiil

Det er på tide at punktere myten.

I et rigt land ville indbyggerne ikke være tvunget til at optage så meget gæld for at få tag over hovedet, at de er det højest forgælde folkefærd i hele verden.

Se også: Danmark i røven af 4. division

I et rigt land ville livsfornødenheder som vand, varme og elektricitet ikke være noget, som magthaverne brandbeskattede til stor skade for borgerne.

Et rigt land ville ikke have behov for at låne penge i udlandet eller gøre indhug i borgernes pensionsopsparinger samtidig med, at skatten er rekordhøj.

Nu må vi fatte det.

Danmark er ikke længere noget rigt land!

Danmark er bestemt heller ikke noget fattigt land.

Men forestillingen, om at Danmark er et rigt land, er ødelæggende, fordi den altid bruges som undskyldning for yderligere offentlige udgifter.

Der er mennesker, heriblandt polikere, i Danmark, som tror, at vi kan modtage og integrere et ubegrænset antal migranter, for "vi er jo et rigt land".

Der er mennesker, der tror, at vi ikke behøver reformer eller at tilpasse vores økonomi og spare på udgifterne, for "vi er jo et rigt land".

Se også: Tårnhøje afgifter gør hverdagen sur for mindrebemidlede danskere

Denne komplet urealistiske opfattelse trives på tværs af det politiske spektrum i Danmark. Den trives blandt lønmodtagere og i toppen af erhvervslivet.

Det er uansvarligt, at politikere og meningsdannere er med til at opretholde forestillingen om Danmark som et rigt land og stikke folk blår i øjnene.

Se også: Velfærdsmatricen

Forestillingen om Danmark som et rigt land er også med til at drive titusindvis og atter titusindvis af migranter mod landets grænser.

Men ude blandt blandt de små selvstændige. Ude blandt industriarbejdere og landmænd - ja alle sådanne steder ved man jo godt:

"Danmark er ikke længere noget rigt land"