Citathistorie: 

Politikere gav sig selv 410 festival-billetter – regningen på 450.000 kroner betalte skatteyderne

450.000 kroner. Så meget koster det de fynske skatteydere, når deres politikere og ledende embedsmænd fra Odense Kommune med VIP-billetter i hånden drager på Tinderbox-festivalen – som i forvejen får markant millionstøtte fra Odense Kommune.

-Vi vil vise dem vores by. Vise det er en dynamisk by i en kraftig udvikling, hvor der er kæmpe investeringer på vej. Det vi gerne vil, det er at skabe mere værdi til vores private virksomheder.

Sådan lød det tilbage i april 2014 fra Anker Boye, borgmester i Odense, overfor TV2 Fyn, da han kunne fortælle om et meget stort kommunalt tilskud til Tinderbox-festivalen.

En festival den socialdemokratiske borgmester ville bruge til at lokke specielt store udenlandske investorer til byen, hvor de på kommunens regning kunne opleve den fynske hovedstad klædt på til fest. Den afgående bykonge slog overfor TV2 Fyn samtidig fast, at man hvert år formentligt ville invitere omkring 20 erhvervsledere.

Hvad Anker Boye dog ikke kom ind på var, hvordan denne beværtning skulle ske i praksis.

Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den fynske kommune. Gravermediets research viser, at det langt fra har været en billig oplevelse for skatteyderne, når de har skullet betale for borgmesterens festivalgæster.

Lægger beslag på store dele af VIP-området

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk har der dog været meget langt fra de forventede 20 erhvervsledere, og så det reelle antal festivaldeltagere. Det skyldes, at der ifølge en tillægsaftale indgået i 2016 hvert år forventes indkøbt 410 VIP-billetter, ligesom kommunekassen også investerer i 45 almindelige partoutbilletter.

Et så stort antal billetter er langt fra billige, hvilket også fremgår af aftalen indgået mellem Odense Kommune og Tinderbox-festivalen. Værdien er opgjort til 450.000 kroner, hvilket skal ses i sammenhæng med, at listeprisen for en VIP-billet ligger på 2.495 kroner.

Det er langt fra første gang, at Journalista.dk har kunnet afsløre store følgeudgifter for skatteyderne i forbindelse med Tinderbox-festivalen.

Således har gravermediet tidligere fremlagt dokumentation for, at Odense Kommune har brugt 1.686.750 kroner på advokatomkostninger til de mange juridiske slagsmål, som festivalstøtten på anslået 18 millioner kroner foreløbigt har kastet af sig.