Corona har været hård ved Folkets Avis, magasinet IDENTITET og de mange andre medier på FOLKETS. Omsætningen er halveret på et år.

Vi er 0 abonnenter og skal op på 200 forholdsvist hurtigt før det giver mening.

Vil du være med til at sikre at Danmark også i fremtiden har uafhængige medier?

Citathistorie: 

Antal

Radikal politiker fører an i festlighederne på skatteydernes regning: Reception til 200.000 kroner og USA-rejse til 300.000 kroner

Foto: Pixabay
San Francisco. Foto: Pixabay

Spørger man politikere og embedsmænd, hører et stort forbrug af skatteydernes penge fortiden til. Dog ikke i Aalborg, hvor den radikale viceborgmester Daniel Nybroe Andersen fremstår som garant for voldsomme udskrivninger.

- Budgettet har fulgt vores økonomiske fokus på at opretholde et højt niveau i skoler og daginstitutioner og imødegå varslede besparelser på lærer- og pædagogområderne.

Sådan lød det ifølge TV2 Nord, da Daniel Nybroe Andersen, radikal viceborgmester i Aalborg Kommune, gjorde status over det budgetforlig, som blev indgået i den nordjyske hovedstad efteråret 2016.

En politisk aftale der ifølge Nybroe Andersen, de radikales bud på en borgmester til efterårets kommunalvalg, medførte væsentlige besparelser på undervisningsområdet, men tilførte midler til en ønsket grøn omstilling.

Men ser man på forbruget i kommunale selskaber ledet af Daniel Nybroe Andersen, synes kravet om økonomisk mådehold ikke at gælde på samme måde – ligesom den grønne omstilling i forbindelse med udenlandsrejser også er til at overse.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos renovationsselskabet Reno-Nord og busselskabet Nordjyllands Trafikselskab, hvor Nybroe Andersen er henholdsvis bestyrelsesformand og bestyrelsesmedlem.

Omfattende festligheder i forbindelse med direktørskifte

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var Reno-Nord vært ved en meget stor reception, da man maj 2016 sagde farvel til én direktør for at byde en ny velkommen. I alt kostede den skatteyderne 207.412 kroner, hvilket blandt andet gav luft i budgettet til at hyre et eventfirma, som styrede festlighedernes praktiske gennemførsel.

Under Daniel Nybroe Andersens ledelse, blev skatteyderne også pålagt at betale for en iøjnefaldende tur til USA, som Reno-Nords top foretog sidste forår.

Turen gik til San Francisco, hvor en større delegation af medarbejdere og politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer med den radikale politiker i spidsen, blandt andet studerede affaldsbehandling. Hvilket alt i alt blev en bekostelig affærer, der endte med at løbe op i mindst 312.517 kroner.

Det er dog langt fra første gang, at Daniel Nybroe Andersen har deltaget på udenlandsrejser, hvis udgifter og destinationer må anses for markante. Således var han i 2014 med på flyet til Istanbul, da Nordjyllands Trafikselskab sendte en større delegation til den tyrkiske hovedstad for at studere infrastruktur – for i alt 189.626 kroner.