Primære faneblade
Citathistorie: 

Antal

Børsting og Neergaard på drømmerejser til Brasilien og Canada – for dine pensionspenge – Børsting rejste naturligvis på 1. klasse

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

241.399 kroner. Så meget måtte ATP hive op af lommen, da bestyrelsesmedlemmer som Harald Børsting og Jørgen Neergaard Larsen drog til Brasilien. Rejseudgifter der langt fra har været enestående.

– Forretningsudvalgets 5-dagesrejse til Brasilien i 2012. Her deltog, sammen med ATP's daværende direktør Lars Rohde og fondsdirektør Henrik Gade Jepsen, bestyrelsesformand Jørgen Søndergaard samt de to daværende næstformænd, Jørn Neergaard Larsen og Harald Børsting. Formålet med rejsen var at danne et billede af, hvorvidt der var interessante investeringsmuligheder i Brasilien.

På blandt denne måde beskriver ATP overfor Journalista.dk den rejse, hvis udgifter gravermediet har fået aktindsigt i. Omkostninger som langt fra synes at leve op til pensionsgigantens udtalte målsætning om, at selskabet forvalter danskernes penge efter en norm, der omtales som såkaldt økonomisk grundtryghed.

De fremsendte bilag til Journalista.dk viser i stedet at ATPs absolutte top i stedet anvendte et hotel, som pensionskunderne kun sjældent har råd til at gøre brug af. Således skete overnatningerne på det 5-stjernede Sofitel, der blandt andet kan byde sine gæster på en fantastisk udsigt over den legendariske Copacabana-strand midt i metropolen Rio.

Faste gæster på 1. klasse

For overhovedet at komme så langt, havde den daværende fagforeningsformand Harald Børsting sammen med blandt andet den senere minister Jørn Neergaard Larsen haft en særdeles behagelig flyrejse over Atlanten. Alene Børstings flybillet stod pensionsindbetalerne i 45.155,79 kroner, da rejsen skete på 1. klasse.

I alt løb turen til Sydamerika op i lige under en kvart million kroner, hvilket også skyldtes et iøjnefaldende forbrug af gourmet-restauranter. Hvilket må anses for at falde fint i tråd med, at en af de fem dage i Brasilien var reserveret turistoplevelser, så ATPs top også kunne få ikke arbejdsrelaterede oplevelser med hjem.

Ifølge Journalista.dk har det dog langt fra været enestående, at ATP har brugt betydelige beløb på at sende bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere på iøjnefaldende rejser. Således blev eksempelvis Jørn Neergaard Larsen ligeledes i 2012 sendt til Canada på en flybillet til 31.686,79 kroner, mens flere ledende medarbejdere i 2014 fløj til samme destination på billetter til 23.881,79 kroner stykket.

13/2/2019
Personer: 
Jørn Neergaard LarsenHarald Børsting
Organisationer: 
ATP
Emner: 
politik
Typer: 
Citathistorier
Citer med linket her:
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn