Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Kære danske socialister: Er skatten høj nok nu vi betaler over halvdelen – eller skal vi op på 100 procent før I er tilfredse?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Kære danske socialister: Er skatten høj nok nu vi betaler over halvdelen – eller skal vi op på 100 procent før I er tilfredse?

Skrevet af Lennart Kiil

Hvis vi forestiller os et land, hvor borgerne betaler ti procent i skat.

I den forbindelse virker en sammenligning med en slavetilværelse på en bomuldsplantage noget overdrevet og ved siden af.

Omvendt er det indlysende, at borgerne i et samfund - hvor staten konfiskerer 100 procent af deres indkomst - i praksis er slaver.

Statens slaver.

I Danmark er det samlede skattetryk nu over 50 procent.

Så her i landet er vi reelt set tættere på at være statens slaver, end vi er på at være selvstændige borgere i et frit samfund.

Tænk lige lidt over det.

Har du tænkt over det? Godt. Vi går videre.

I Danmark har vi et af de højeste skattetryk i verden, måske lige med undtagelse af kommunistiske Nordkorea, hvor borgerne er helt og holdent reduceret til - ja, statens slaver.

Det undrer mig derfor meget, at I socialister simpelthen ikke kan se det, som for os andre er så indlysende:

Skatten skal ikke højere op i Danmark. Den har forlængst passeret smertegrænsen.

Kære socialister, jeg vil gerne have en forklaring på, hvorfor I mener, at skatten i Danmark ikke er for høj?

Jeg vil gerne have en forklaring på, hvorfor I ikke frygter en udvikling, hvor staten sætter sig på mere og mere af borgernes indkomst og ejendom?

At pengene bliver flyttet væk fra folket og over i hænderne på magthaverne – hvorfor bifalder I den udvikling? Plejer I ikke at hævde at socialismen er på folkets side?

Alt det vil jeg gerne forsøge at forstå. Især med de historiske og aktuelle erfaringer med socialisme og kommunisme for øje.

Hvorfor er det egentligt, at I har et så stort problem med at borgerne beholder hovedparten af deres penge selv?

Hvor kommer jeres store tiltro til at staten bedre end borgerne selv kan anvende pengene nyttigt? Mener I, at erfaringerne fra socialistiske lande tyder på det?

Og endelig et helt konkret spørgsmål:

Findes der en skatteprocent i Danmark på under 100 procent, hvor I mener at beskatningen er høj nok - og i så fald, hvad ligger den cirka på?

Del Kære danske socialister: Er skatten høj nok nu vi betaler over halvdelen – eller skal vi op på 100 procent før I er tilfredse?