Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Jazz and Provoty i Kandestøberiet

Er der grænser for satire, og hvad man kan tillade sig at gøre grin med, når de holdningsmæssige fronter synes at stå mere stejlt overfor hinanden end nogensinde før?

Er det eksempelvis god tone at more sig over vittigheder rettet mod terror, fundamentalisme og forbud mod at visualisere profeten Muhammed?

Nogle af disse spørgsmål bliver vendt, når Toga Vinstue i København i samarbejde med Folkets Avis og forlaget DreamLitt slår dørene op til debataften mandag den 7. marts kl. 19.30 i anledning af udgivelsen af den sorthumoristiske og besk samfundskritiske krimi ´Goplernes nat´. Forfatteren til bogen med denne let kryptiske titel er stand up comedy genrens Grand Old Man Thomas Wivel, der ønsker at afsøge hvor langt, man kan gå i satirens tjeneste og stadig nå nogenlunde tørskoet i land.

Redaktøren bag ´Goplernes nat´, Thomas Vilhelm, vil være til stede og i samtalens form prøve at finde svar på, om vi skal finde os i alt, når andre disker op med hån, spot og latterliggørelse, der vader hen over folks ømme tæer.

Ud over oplæg til debat serveret af to x Thomas gives der prøver på jokes, sprogfinter og grovkornede ind- og udfald fra forfatterens enorme repertoire tilsat jazzede synkoper leveret af stand up kollegaen Povl Erik Carstensen kendt fra John & Aage parret. Carstensen er desuden værdsat i musikmiljøet som yderst kompetent kontrabassist.

Den til lejligheden sammensatte trio, der med nærmest dødsforagt kaster sig ud i improvisationens svære kunst, fuldendes af Thomas Vilhelm, som har lovet at tage sin lilletromme og et par whiskers under armen. Vilhelm er ud over at arbejde som forfatter og forlægger trommeslager i Tømrerclaus´ nye duo og band.

Toga Vinstue præsenterer således tre rutinerede, velskrivende og musikalske herrer, der får lov til at gæste ´Det Politiske Kandestøberi´ med deres provokationer, gopler, satire og flyvske sprogsynkoper, der kombinerer dyb alvor med løssluppen latter. Bogen kan købes signeret til særlig rabatpris – gå ikke glip af en aften ud over det sædvanlige.

Vel mødt til Jazz and Provoty….

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil